logo
Geroosterde aubergine
INGREDIËNTEN
Voor de dressing
Ter garnering

Weet je eigenlijk niet wat je met een aubergine moet doen? Maak je geen zorgen, wij hebben het ook een hele tijd niet geweten. Vandaag hebben we een recept waar je zelf op alle mogelijke manieren mee kunt variëren. Vanaf nu weet je dus wel wat een aubergine aan moet, graag gedaan!

Dit recept van Heinstirred is genoeg voor een bijgerecht voor 4 personen of een hoofdgerecht voor 2 personen. We gebruiken in dit recept het kruidenmengsel dukkah, dit kun je krijgen bij de toko of Turkse winkel.

Geroosterde aubergine

Bereidingswijze geroosterde aubergine

Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.

Snijd beide aubergines in de lengte doormidden en snijd met je mes ruitjes in het vruchtvlees.

Giet de olijfolie over de aubergines en besprenkel met zout en peper.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor ongeveer 40 minuten in de oven. Het vruchtvlees moet gaar en goudbruin zijn.

Maak de dressing, ongeveer 5 minuten voordat de aubergine klaar is, door de ingrediënten daarvoor te mengen.

Zodra ze uit de oven komen, besprenkel je de aubergines met de dukkaholie die je net gemaakt hebt. Zorg ervoor dat het in de lijnen trekt die je zelf in het vruchtvlees hebt gesneden.

Maak af door de feta, peterselie en granaatappelpitten bovenop te strooien en geniet! (PS – voor een veganistische maaltijd laat je de feta natuurlijk weg!)

Smakelijk!


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties