logo
RECEPT

Geroosterde broccoli met hummus

220414112819E60Image.jpg

Wat is er nu lekkerder dan groente met… peulvruchtenpasta? Deze ‘hummus’ van Not Without Salt maken we met witte bonen en he-le-maal zelf. Maak je niet druk, het is zo gepiept! Officieel maak je hummus natuurlijk van kikkererwten, maar deze variant met witte bonen is ook zeer smakelijk. Tahini, dat andere traditionele ingrediënt in hummus, is verkrijgbaar in de supermarkt en natuurwinkels. Zorg ervoor dat je de witte bonen op tijd laat wellen zodat je meteen met het recept aan de slag kunt. Dit gerecht is genoeg als lunch voor 3 personen, of als bijgerecht voor 6-8 personen.

Tahini is een sesampasta die eigenlijk in alle soorten hummus thuis hoort. Je kunt het kopen bij de natuurwinkel en de toko.

Nodig voor dit gerecht

425 gram witte bonen (gedroogd)
500 gram broccoli
6 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
citroenrasp van 1 citroen
chilivlokken naar smaak
2 eetlepels olijfolie
snuf zout
1 eetlepel tahin

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kook de bonen totdat ze gaar zijn en laat afkoelen. (Je kunt ook bonen uit blik gebruiken, laat ze in dat geval goed uitlekken en ga verder vanaf deze stap.)

Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie overheen en strooi de chilivlokken erover. Leg ten slotte de knoflookteentjes tussen de broccoli zodat ze mee kunnen roosteren. Rooster de broccoli voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Doe vervolgens bijna de helft (ongeveer 225 gram) broccoli in de blender. Doe hier de witte bonen, 2 geroosterde teentjes knoflook, citroensap, citroenrasp en tahini bij.

Pulseer totdat je een mooie homogene hummus krijgt. Voeg tijdens het pulseren lepel voor lepel water toe zodat je het verdunt en er een mooie hummus van maakt. Voeg zout naar smaak toe.

Serveer met een beetje olijfolie over de hummus.

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties