logo
190614131150R91Image.jpg
INGREDIËNTEN

Poblano pepers zijn niet heel bekend, terwijl ze zo lekker zijn! Ze zijn ongeveer zo groot als een paprika, maar dan hartvormig. Ze zijn mild tot matig pittig en bevatten veel ijzer, calcium, vezels en vitamine A en C. Hoe donkerder groen de poblano is, hoe pittiger en smaakvoller, dus houd hier rekening mee bij het uitzoeken van een poblano! Als je helemaal niet zo van pittig houdt, kun je natuurlijk ook (punt)paprika’s gebruiken. Ook een lekker idee is om juist de poblano te vullen met gehakt. Zo kun je eindeloos blijven variëren!

 

Het recept is voor 4 pepers, en volgens Healty Recipes Blogs goed voor 2 hoofdgerechten of 4 bijgerechtjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Kook de kipfilet gaar en snijd deze in stukjes. Om iets te vullen met kip is het het lekkerst om de kip uit elkaar te plukken, zodat je niet op een hompje kip zit te kauwen. Als je de kip liever bakt, snijd hem dan in echt kleine blokjes.

 

Was en droog de poblano pepers. Snijd een klein plakje van de top en verwijder de zaadlijsten en pitjes, en maak een inkeping in de zijkant van de pepers zodat je ze straks makkelijker kunt vullen.

 

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe hier de tomatenblokjes, gesnipperde ui, geperste knoflook, oregano en komijn in, met eventueel wat zout en peper. Bak dit ongeveer 10 minuutjes, tot alle sappen zijn vrijgekomen. Haal de pan van het vuur en roer de kip, mozzarella en koriander hier doorheen.

 

Verdeel de vulling over de pepers. Vul ze vanaf de bovenkant en duw de vulling vanaf daar naar beneden, zodat de hele peper gevuld is. Leg de pepers in een ovenschaal of op een bakplaat met de inkeping naar boven.

 

Bak de pepers 20 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn geworden en licht geroosterd zijn. Strooi hierna de cheddar over de pepers en zet ze nog een paar minuutjes terug in de oven, op de grillstand. Als je oven geen grillstand heeft (of er misschien wel een heeft, maar die onvindbaar is) kun je ook de cheddar toevoegen en de pepers gewoon nog 5 minuutjes in de oven terugzetten.

 

Laat de pepers 5 minuutjes rusten voor je ze serveert.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties