logo
100614120111R82Image.jpg
INGREDIËNTEN

Als het over hergebruiken gaat, zijn wij helemaal voor! Deze salade wordt eigenlijk gemaakt met bulgur, maar wij gebruiken gierst. Gierst is een graanproduct dat van nature glutenvrij is. Net als havermout wordt gierst gezien als een bijzonder gezonde graansoort, die onder andere veel magnesium en niasine bevat. Daarnaast zou gierst ook beroerten helpen voorkomen en zelfs diabetes tegengaan.
 

Volgens het recept van Sugar et al maken we de salade op in de schil van de granaatappels. Het oog wil immers ook wat!

Kook de gierst zoals aangegeven op de verpakking. Let op dat je gierst net als quinoa voor het koken even afspoelt, om een gekke smaak te voorkomen. Je kunt gierst het beste kort aanbakken in een koekenpan met een eetlepel olie tot er een paar zaadjes openbreken, omdat de gierst anders minder water opneemt. Kook de gierst vervolgens in 15-20 minuten gaar in een halve liter kokend water (of bouillion). Laat staan.

 

Snijd de tomaatjes in vieren en doe ze in een mengkom. Doe daarbij de peterselie, munt en granaatappelpitten.

 

Breng op smaak met zout en peper. Meng goed door en schep de salade in de granaatappelkommetjes.

 

Eet smakelijk!

 

(bron)

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties