logo
RECEPT

Gezond(er) Strawberry Cheesecake IJs à la Ben & Jerry’s | Maak het zelf #3

Gezond(er) Strawberry Cheesecake IJs à la Ben & Jerry's
INGREDIËNTEN

Een gezonde(re) variant op Ben & Jerry’s ijs, zodat je niet meteen misselijk bent. Gemaakt van yoghurt en banaan en aardbei en koekjes – met de állerleukste manier ooit om koekjes fijn te hakken. Tip: Koop bananen groot in (lekker goedkoop!) en vries de bananen die je niet gebruikt meteen in! Daarvoor kun je ze het beste allemaal pellen en in plakjes snijden, en die plakjes in afzonderlijke plastic zakjes (per portie) in de vriezer doen. Dan heb je altijd plakjes bevroren banaan op voorraad!

Ingrediënten strawberry cheesecake ijs

(voor 4 porties)

Kijk ook rechtsboven op deze pagina!

 

Bereidingswijze strawberry cheesecake ijs

Maak eerst het ijs. Meng de bevroren banaan in een blender met de Griekse yoghurt en vanille extract.

Zet tot gebruik in de vriezer. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het ijs is! Als het niet zoet genoeg is kun je evt. wat extra suiker of honing toevoegen.

Maak dan de ‘aardbeientopping’ van de cheesecake. Vermaal de aardbeien tot een puree.

Maak dan ‘de bodem’ van de cheesecake. Maal de koekjes fijn tot een kruim.

Bouw het ijs op als een lasagne. Schep 1/3 van het ijsmengsel in een vriezerbestendige bak. Verdeel de helft van de aardbeientopping erover, en de helft van het koekjesmengsel. Schep opnieuw 1/3 van het ijsmengsel in de bak, met daarover de laatste helft aardbeien en de laatste helft koekkruimels. Maak af met het overgebleven ijs.

Laat minstens 2 uur hard worden in de vriezer.

Serveren: Haal het ijs een 10 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat het niet kei- en keihard meer is.

Serveer met verse aardbeien en/of extra koekkruim.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Charlotte says: 29th nov 17 7:00 am

    OH wat een geweldig idee om deze zelf te maken!! Moét ik gewoon uitproberen 🙂

    • Claartje says: 29th nov 17 7:00 am

      Ja DOEN! En laat me dan vooral weten wat je ervan vindt 🙂