logo
RECEPT

Glutenvrij ontbijt: Omelet met brood & kokossambal uit Sri Lanka

Glutenvrije lunch: Omelet met brood & kokossambal uit Sri Lanka
INGREDIËNTEN
Voor de omelet
Voor de kokossambal

Op reis ga je om te eten. Toch? Ik wel, in ieder geval. Niet dat ik de hele dag non-stop van alles naar binnen zit te werken (nou ja, eigenlijk ook wel vaak), maar ik ben vooral continu op zoek naar leuke restaurantjes, interessante gerechten en recepten die ik thuis ook wil gaan maken. In Sri Lanka kreeg ik bij vrijwel elke curry een klein kommetje kokossambal geserveerd – zelfs bij het ontbijt. Of je nu zelf curry bij het ontbijt wil eten of toch liever een omelet met brood; deze kokossambal maakt het tropisch en spannend!

De kokossambal maak je idealiter met verse kokos. Als je dat fijnstampt in een vijzel komen er melkachtige sappen uit die de sambal zijn subtiele kokossmaak geven. Eerlijk gezegd vond ik verse kokos iets teveel moeite, dus ik heb gewoon geraspte kokos gebruikt. Sprenkel er een beetje warm water over en het lijkt in de verte heus wel een beetje op verse kokos! Dit breng je op smaak met chilivlokken, ui, zout, en een klein snufje suiker. Perfect in combi met een omelet (of curry)! Omdat ik curry als ontbijt toch wel heftig vind voor een gewone dag in Nederland, serveer ik mijn kokossambal lekker met een omelet en een glutenvrije boterham. Niet omdat ik glutenintolerant ben, maar gewoon omdat ik er nieuwsgierig was naar deze meergranen variant (Meergranen Landbrood) van Schär en ertegenaan liep in de Albert Heijn. Het is makkelijk om bij een recept als dit te zeggen: “Gebruik glutenvrij brood om het recept glutenvrij te maken”, maar dan moet ik natuurlijk ook even testen of dat brood een beetje slaagt voor mijn smaaktest! Gelukkig: met vlag en wimpel. Veel mensen denken dat glutenvrij brood niet lekker of luchtig kan zijn, maar dat is in dit geval zeker gelukt. Aanrader!

Glutenvrije lunch: Omelet met brood & kokossambal uit Sri Lanka

Ingrediënten omelet kokossambal

Zie rechtsbovenaan de pagina!

Bereidingswijze omelet met kokossambal

(Voor 2 personen als lunch)

Maak eerst de omelet:

Klop de eieren los met wat zout en peper.

Snijd de champignons en de lenteui fijn.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons en lenteui kort aan.

Giet het eimengsel erbij en bak in 5 minuten gaar of tot het ei gestold is.

Glutenvrije lunch: Omelet met brood & kokossambal uit Sri Lanka

Maak nu de kokossambal:

Giet een paar druppels warm water over het kokosschaafsel. Het moet geen nat papje worden, maar net een beetje vocht opnemen. Laat even staan.

Vermaal in een vijzel de chilivlokken met het zout, de suiker en de gesnipperde ui. Ga door tot je een soort grove pasta hebt.

Voeg de kokos toe aan de vijzel en meng opnieuw. Stamp tot alles gemengd is.

 

Serveer de omelet met het geroosterde glutenvrije van Schär en de kokossambal.

Eet smakelijk, of op z’n Sri Lankaans: Vinoden kanna!

Glutenvrije lunch: Omelet met brood & kokossambal uit Sri Lanka

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –




REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties