logo
RECEPT

Glutenvrije geroosterde mais-rucola salade

030714114008R96Image.jpg
INGREDIËNTEN

Hoewel het afgelopen dagen niet echt barbecueweer geweest is, hebben wij – rasoptimisten die we zijn – een salade die heerlijk geserveerd kan worden bij de barbecue. Deze salade vráágt gewoon op barbecueweer, dus als het weer nú niet mooi wordt, weten wij het ook niet meer.

 

Dat een supergezonde salade niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst Home Sweet Jones met dit recept. Je kunt het recept op alle mogelijke manieren variëren, door bijvoorbeeld walnoten toe voegen, de rucola te vervangen door spinazie, kikkererwten in plaats van mais te gebruiken… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Als je verse maïs gebruikt, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Verwijder de bladeren en schillen van de maïs en leg de maïs op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Rooster voor ongeveer 15 minuten totdat de maïs zacht wordt en bruin begint te worden. Zodra hij is afgekoeld haal je de maïs van de kolf.

 

Doe de gesneden paprika, tomaten, rode ui, koriander en maïs in een mengkom en doe de olijfolie erbij.

 

Meng goed door tot alles bedenkt is. Doe daarna het sap van de limoen erbij en roer goed door. Voeg zout en peper toe naar smaak.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties