logo
pannenkoeken ricotta en courgette
INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoeken

Ja, we willen meer groen! Groene smoothies, groene pasta, groene salades en – waarom niet? – natuurlijk groene pannenkoeken. Als ’t even kan. Vandaag op het menu: heerlijke hartige pannenkoeken van Jenny van Healthyfans, met courgette en ricotta. Misschien denk je nu: courgette in pannenkoeken? Whut? Maar bedenk dat je dat eigenlijk helemaal niet proeft, en dat je meteen al je een portie groente binnen hebt gekregen. De ricotta zorgt ervoor dat de pannenkoekjes lekker smeuïg worden.

pannenkoeken ricotta en courgette

Bereidingswijze pannenkoeken

Snijd de courgette in grote stukken zodat het makkelijker in de blender kan.

Voeg de stukjes courgette, de eieren en de ricotta toe aan de blender en mix.

Voeg het bloem, de bakpoeder, zout en wat honing als zoetstof toe. Mix het geheel tot een glad beslag.

Verhit een theelepeltje kokosolie in een koekenpan en schep het beslag erin. Maak de pannenkoeken zo groot als je wil ik maak ze het liefst klein zodat je ze op elkaar kan stapelen net een torentje.

Veel bakplezier!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties