logo
RECEPT

Hartige pannenkoeken met biet, ricotta en vijg

Hartige pannenkoeken met biet, ricotta en vijg
INGREDIËNTEN

Wie zegt dat pannenkoeken altijd zoet moeten zijn? Deze hartige pannenkoeken zijn een welkome afwisseling. Hoewel, als je perfect rijpe vijgen gebruikt is het alsnog een prima gerecht om je zoete trek te stillen. Lekker met een groene salade van babyspinazie, rucola, tomaatjes, met een simpele dressing van olijfolie en balsamicoazijn!

Hartige pannenkoeken met biet, ricotta en vijg

Ingrediënten hartige pannenkoeken

Voor 2-3 porties (ongeveer 9 vuistgrote pannenkoekjes)

180 gram bloem
10 gram bakpoeder
1 to baking soda
2 eieren
250 ml (plantaardige) melk
2 bieten, geraspt (gekookt, of ongekookt)
Snufje zout
Evt: fijn gehakte bieslook

 

Bereidingswijze hartige pannenkoeken

Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender.

(Ja, echt. Zo doe ik het zelf ook!)

Verhit een scheutje olie in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag.

Schep met een grote lepel een beetje beslag in de koekenpan. Probeer de pannenkoekjes niet groter dan een vuist te maken, dan is de kans groot dat ze kapot gaan tijdens het keren. Er passen er meestal twee of drie tegelijk in een koekenpan.

Keer de pannenkoekjes voorzichtig om zodra je ziet dat de bovenkant niet meer glanzend en nat is.

Bak zo’n 2-4 minuten per kant.

Ga door tot het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes op een stapel. Versier ze met ricotta en verse vijgen. Maak af met wat nootjes en een drupje honing.

Eet smakelijk!

Hartige pannenkoeken met biet, ricotta en vijg

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties