logo
RECEPT

Havermout met rood fruit en amandelschaafsel

050114122300havermoutimage.jpg
INGREDIËNTEN

Let op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.

Zelf houd ik van havermout met een vrij lobbige constistentie, maar dat is per persoon verschillend. Experimenteer zelf door iets meer of iets minder (amandel)melk toe te voegen, dan kom je vanzelf jouw favoriete dikte tegen. Bedenk dat chiazaden een deel van het vocht opzuigen, dus als je die weglaat wordt je havermout wateriger!

TIp: Zie deze post voor meer inspiratie voor het maken van havermout koekjes!

 

Bereidingswijze havermout

Verwarm de amandelmelk in een steelpan tot het bijna aan de kook is. Roer de havermout erdoor en laat een minuutje doorkoken.

 

Voeg de chiazaden en goji bessen en laat de havermout een paar minuten staan.

 

Voeg vervolgens het rode fruit toe. Ander fruit werkt overigens ook prima: probeer bijvoorbeeld eens banaan, stukjes appel, peer of ananas.

 

Doe de havermout in een kom en garneer met de geschaafde amandelen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties