logo
RECEPT

Healthy chocoladetruffels met 3 ingrediënten

040215144336chocotruffelimage.jpg
INGREDIËNTEN

Oké, er zit gewoon een shitload aan chocolade in deze truffels, maar dat hoort. Het zijn wel snoepjes natuurlijk. Alleen is dat wel lekkere pure chocolade (minimaal 70% cacao), waar veel minder suiker in zit dan in witte of melkchocolade, en juist meer cacao. Bovendien gebruik je geen boter of slagroom in deze truffels maar… *tromgeroffel*… avocado! Gebruik een echt goed rijpe avocado, dan proef je hem niet en geeft hij alleen zijn romige structuur aan je truffels. Met dit recept maak je ongeveer 20 truffelballetjes.

Hak de helft van de chocolade grof, tot het kleine stukjes zijn.

 

Smelt de andere helft van de chocolade in de magnetron of au bain marie.

 

Meng het avocadovlees (schep het gewoon uit de schil) met de gesmolten chocola. Prak de avocado fijn door de chocolade heen, zodat er geen klontjes meer overblijven. 

 

Wacht tot het avocado-chocolademengsel op kamertemperatuur is en roer de stukjes fijngehakte chocolade erdoor.

 

Zet minimaal een uur in de koelkast.

 

Schep met een theelepel steeds een portie uit de kom en rol er balletjes van tussen je handen. Haal elk balletje door het cacaopoeder, dat je het beste even in een kommetje kunt doen.

 

Eet direct, of bewaar de truffels tot je ze gaat eten in de koelkast.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties