logo
RECEPT

Healthy lunch: Salade met geroosterde groenten & burrata

Healthy lunch: Salade met geroosterde groenten
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de dressing

De lekkerste kaas die er bestaat? In principe is dat net zo onmogelijk en onethisch als zeggen welke van je drie kinderen je favoriete kind is. Maar goed, als ik dan echt moet kiezen, dan is het denk ik burrata. In feite is deze kaas een mozzarella die is ingespoten met room, maar die plastische omschrijving doet de smaak geen recht. Burrata is romig, zacht en fantastisch. Een bordje geroosterde groenten (mijn winterse variant op een lunchsalade) wordt een traktatie met een halve bol burrata erop. De inspiratie voor dit gerecht deed ik op bij Fa. Pekelhaaring in de Pijp in Amsterdam, waar ik een vergelijkbare salade bestelde (en daar letterlijk 25 minuten op moest wachten, maar dat terzijde).

Tip: rooster extra veel spruiten en pastinaak, dan kun je dezelfde salade morgen of overmorgen opnieuw maken!

De spinazie eet ik gewoon rauw, de spruitjes voor de salade heb ik samen met de knolselderij geroosterd in de oven. Omdat ik zelf niet zo goed tegen rauwe groenten kan blancheerde ik de wortellinten kort. Dit doe je door de met een kaasschaaf gemaakte linten minder dan een minuut in kokend heet water te leggen. Zijn ze nét niet gaar meer, maar hebben ze wel nog een goede bite.

Healthy lunch: Salade met geroosterde groenten

Ingrediënten salade met geroosterde groenten

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze salade met geroosterde groenten

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

Maak de spruiten schoon door de buitenste blaadjes eraf te halen en het kontje eraf te snijden, en de pastinaak door hem te schillen en in stukken van max 2 cm doorsnee te snijden. Verdeel de groenten op een bakplaat en besprenkel met wat olie. Rooster in 20-25 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.

Tip: als je ongeroosterde hazelnoten hebt liggen, schuif die dan ook even in de oven op een bakplaat zonder olie, tot ze goudbruin kleuren en je ze een heerlijke hazelnootgeur beginnen te verspreiden!

Schil de winterpeen en snijd in de lengte plakken af met een kaasschaaf, zodat je mooie wortellinten krijgt. Blancheer de wortellinten eventueel in kokend water, zodat ze net niet rauw meer zijn.

Maak de dressing. Meng met een staafmixer de olijfolie, balsamicoazijn en de blaadjes verse basilicum, zodat je een mooie groene dressing krijgt.

Verdeel de spinazie, geblancheerde wortel, spruiten en pastinaak over een bord.

Schep de burrata op de salade. Ik gebruikte de helft van een bol voor één portie.

Besprenkel de salade met de dressing en strooi de hazelnoten erover.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties