logo
RECEPT

Homemade foe jong hai met kip & champignons

Homemade foe jong hai met kip & champignons
INGREDIËNTEN
Voor de saus

Bij Chinees eten denk ik vaak aan een vette hap met koude rijst – echt zo’n typisch Hollands afhaalgerecht. Dat is soms verdomd lekker (op een katerige zondag, bijvoorbeeld), maar het is ook een heel goed idee om het zelf na te maken. Nét iets minder vet, met nét iets meer verse groenten.

Homemade foe jong hai met kip & champignons

Ingrediënten foe jong hai

(Voor 4 personen)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze foe jong hai

Bak eerst de kip gaar in een koekenpan, eventueel met een scheutje sojasaus. Zet apart.

Bak nu de groenten (ui, wortel, prei, champignons) aan in de koekenpan. Bak ongeveer 5 minuten, tot de groenten zacht geworden zijn. Voeg de kip weer toe aan de koekenpan.

Klop intussen de eieren los in een kom. Voeg eventueel alvast een snufje zout en peper toe.

Bak een omelet door het eimengsel uit de gieten over de groenten.

Als je bang bent dat het niet in één pan past kun je het ook in twee keer bakken. Haal dan de helft van de groenten uit de koekenpan en giet de helft van het eimengsel in de koekenpan. Herhaal met de rest van de groenten en de rest van het eimengsel.

Maak nu de saus.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje – behalve de maizena. Verwarm het sausmengsel.

Los de maizena op een scheutje koud water en roer goed door.

Voeg de maizena toe aan de pruttelende saus, zodat die langzaam dikker wordt.

Proef zelf of de saus goed op smaak is. Je kunt eventueel nog meer zuur (citroensap) of zout (oestersaus of sojasaus) toevoegen. Ik voegde overigens ook een klein beetje sambal toe aan de saus – dat is optioneel!

Serveer de foe jong hai met gekookte rijst, waar je de omelet en saus bij schept. Garneer eventueel met gefrituurde uitjes.

Eet smakelijk!

Homemade foe jong hai met kip & champignons


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de saus