Het is geen rocket science, dit recept. Je hoeft alleen maar te snijden en te knutselen. Het is even prutsen om de binnenkant uit de plakjes komkommer te snijden, maar oefening baart kunst. Gebruik een scherp mesje met een smal snijblad en ga voorzichtig te werk, dan lukt het iedereen. Oh, en omdat je geen rijst gebruikt in deze ‘sushi’ is het koolhydraatarm, mocht je dat fijn vinden.
Dit recept is voldoende als lunch voor 1-2 personen.
Bereidingswijze
Snijd de komkommer in plakken van ongeveer 2 centimeter doorsnee. Leg een plakje plat neer op een snijplank en snijd de zaadlijst eruit zodat je een ring overhoudt. Herhaal bij alle plakjes.
Snijd de avocado in hele kleine blokjes. Doe hetzelfde met de gerookte zalm. Meng door elkaar en bestrooi eventueel met wat zout, peper en citroensap. Ik vond zout zelf niet nodig omdat gerookte zalm van zichzelf al behoorlijk zout is. Het citroensap zorgt ervoor dat de avocado minder snel bruin verkleurt, dus dat zou ik wel aanraden.
Verdeel het zalm-avocadomengsel over de komkommerrondjes en druk licht aan.
Eet zo snel mogelijk.
INGREDIËNTEN
-
Komkommer 1 stuks
-
Zalm 75 gram (gerookt)
-
Avocado 1/2 stuks
-
Citroensap 1 theelepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties