logo
RECEPT

Kwark met cranberry’s, amandelen, zonnebloempitten en pompoenpitten

030214095845Kwarkimage.jpg

Voor dit voedzame, eenvoudige ontbijt (dat het overigens ook prima doet als kleine lunch) hoef je niet te ‘koken’, maar alleen een aantal ingrediënten te mengen. Dankzij de goede vetten in de noten en zaden ben je gegarandeerd lang verzadigd.

 

Eet je niet lactosevrij? Dan kun je ook gewone yoghurt of kwark gebruiken. Om dit recept echt volledig suikervrij te maken moet je goed kijken naar de cranberry’s die je gebruikt: vaak is aan gedroogde cranberry’s suiker toegevoegd (hoewel er bijvoorbeeld ook een omschrijving van suiker op de verpakking staat, zoals ‘siroop’). De hoeveelheden in dit recept zijn voor een goed ontbijt voor 1 persoon.

 

Tip: zelf heb ik thuis een emmertje staan waarin ik een aantal zaden en pitten gemengd heb. Er zitten o.a. chiazaden in, gebroken lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Je hoeft elke dag maar een of twee theelepels toe te voegen en hebt meteen een variatie aan voedingsstoffen en goede vetten binnen!

 

 Doe de (soja)yoghurt in een kom. Verdeel de cranberry’s, noten en pitten erover.

 

Voeg eventueel naar smaak nog fruit (blauwe bessen, stukjes appel) toe, of andere noten zoals hazelnoten of walnoten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties