logo
140115152158r190image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de wraps
Voor de saus

Falafel is een Libanees gerecht, wat oorspronkelijk wordt gemaakt van kikkererwten of tuinbonen die je tot een pasta vermaalt en dan bakt of frituurt. Deze versie van Elenore maak je niet van erwten of bonen, maar van oesterzwammen en wortel. Bijzonder he? Het is bovendien nog iets gezonder dan traditionele falafel, omdat de balletjes niet gebakken of gefrituurd worden. Op deze manier krijg je wel de groenten binnen, maar niet het bakvet. Als je voor een volledig rauwe versie van dit gerecht wilt gaan, kun je de zoute sojasaus vervangen door wat water en zout. Toch zin in kikkererwten? Probeer vanavond dan deze parelgort salade met boerenkool en kikkererwten.

Bereidingswijze falafel wraps

Doe alle ingrediënten voor de wraps, behalve de sesamzaadjes en koolbladen, in een keukenmachine en mix dit een minuut. Schraap regelmatig de zijkanten van de keukenmachine schoon, zodat alles goed met elkaar mengt. Met dit mengsel maak je de falafelballetjes waar je de wraps straks mee vult.

Rol het mengsel in balletjes en bedek ze met een laagje sesamzaadjes.

Leg de balletjes op een bord en laat ze een kwartiertje uitharden in de koelkast.

Maak de saus. Mix alle ingrediënten voor de saus een halve minuut op een hoge stand in de blender.

Giet de saus in een potje en laat het indikken terwijl je het gerecht samenstelt.

Haal wat bladen van de witte kool af te en spoel deze af.

Vul deze bladen met 2-3 gemaakte falafelballetjes en een theelepeltjes saus.

Wil je een vergelijkbare wrap als op de foto? Voeg dan wat couscous salade (let op: dan is het niet meer glutenvrij!) aan de wrap toe. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties