logo
RECEPT

Luxe falafel wraps van witte kool

Luxe falafel wraps van witte kool
INGREDIËNTEN
Voor de wraps
Voor de saus

Falafel is een Libanees gerecht, wat oorspronkelijk wordt gemaakt van kikkererwten of tuinbonen die je tot een pasta vermaalt en dan bakt of frituurt. Deze versie van Elenore maak je niet van erwten of bonen, maar van oesterzwammen en wortel. Bijzonder he? Het is bovendien nog iets gezonder dan traditionele falafel, omdat de balletjes niet gebakken of gefrituurd worden. Op deze manier krijg je wel de groenten binnen, maar niet het bakvet. Overigens kun je de oesterzwammen ook gewoon vervangen voor eenzelfde hoeveelheid kikkererwten, voor een traditionele falafel. De wraps in dit gerecht zijn geen deegvellen, maar bladeren witte kool. Nóg meer groenten!

Wat hier trouwens ook lekker bij zou zijn, is een verfrissend drankje. Liefst eentje zonder calorieën… Zoals Spa Touch Of, in de smaakvariant die ik zelf ga insturen om de nieuwe Spa Touch Of te worden: mango & five spices. Of zal ik toch voor ananas & five spices gaan? Anyway – JIJ kunt ook nog steeds jouw idee voor een smaak insturen: dat kan hierrrr! Maak je ook nog eens kans op een verwenweekend weg naar Spa 😉

Ingrediënten falafel wraps

(voor 2 personen als lunch)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze falafel wraps

Doe alle ingrediënten voor de wraps, behalve de sesamzaadjes en koolbladen, in een keukenmachine en mix dit een minuut. Schraap regelmatig de zijkanten van de keukenmachine schoon, zodat alles goed met elkaar mengt. Met dit mengsel maak je de falafelballetjes waar je de wraps straks mee vult.

Rol het mengsel in balletjes en bedek ze met een laagje sesamzaadjes.

Leg de balletjes op een bord en laat ze een kwartiertje uitharden in de koelkast.

Maak de saus. Mix alle ingrediënten voor de saus een halve minuut op een hoge stand in de blender.

Giet de saus in een potje en laat het indikken terwijl je het gerecht samenstelt.

Haal wat bladen van de witte kool af te en spoel deze af.

Vul deze bladen met 2-3 gemaakte falafelballetjes en een theelepeltjes saus.

Wil je een vergelijkbare wrap als op de foto? Voeg dan wat couscous salade (let op: dan is het niet meer glutenvrij!) aan de wrap toe. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Kjell Jansen says: 24th jul 18 7:00 am

    Oh lijkt me iets wat je nu tenminste kan eten met deze hitte 🙂

    • Claartje says: 24th jul 18 7:00 am

      Ja echt he? Ik krijg overdag ook amper een hap door mijn keel met de warmte! Maar wraps van groente gaan er wel in 😉

  • Gwen Tyskens says: 24th jul 18 7:00 am

    Klopt de hoeveelheid water voor de saus wel? Dan heb je een halve liter saus terwijl er maar een lepeltje nodig is in het gerecht?

    • Gwen Tyskens says: 24th jul 18 7:00 am

      Ik bedoel een kwart liter natuurlijk

      • Claartje says: 24th jul 18 7:00 am

        Hoi Gwen,
        Oh nee, je hebt helemaal gelijk! Water hoort niet bij de ingrediënten, alleen een klein beetje sojayoghurt. Ik ga het aanpassen! Dankjewel 🙂
        Liefs Claartje