logo
200514143924SusanneImage.jpg
INGREDIËNTEN

Wanneer je de ‘standaard’ mueslirepen helemaal zat bent kun je gaan experimenteren met ingrediënten waar je niet meteen aan zou denken. Deze mueslikoekjes, bedacht door onze Susanne, zijn gemaakt met maïs, waardoor de mueslikoeken mooi geel van kleur worden. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 12 tot 16 koeken. Een lekkere en gezonde snack!

 

Met de meeste ingrediënten zijn jullie vast bekend, een hoop zijn ook te vinden in de Foodness shop. Vlozaad is misschien nieuw voor jullie, dit kun je bij de natuurvoedingswinkel kopen. Deze zaadjes bevorderen de darmflora en binden zich aan cholesterol, zodat ze dit kunnen afvoeren. Te veel vlozaad kan echter laxerend werken, dus zoals bij alles: gebruik ze met mate!

(Bron)

Spoel de maïs met water af en laat uitlekken in een vergiet.

 

Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in de keukenmachine en voeg 20 milliliter water toe.

 

 

Maal tot een fijne massa.

 

Verwarm de kokosolie au bain marie totdat het transparant is en meng dit met de mix uit de keukenmachine.

 

Bekleed een geschikte schaal met bakpapier en doe hierin het mueslimengsel (druk goed aan!).

 

 

Na twee uurtjes in de koelkast kun je er mooie repen of blokjes van snijden. Je kunt ze één week in de koelkast bewaren.

 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties