logo
RECEPT

Maïssoep met zoete aardappel, spinazie en bosui

Maïssoep met zoete aardappel, spinazie en bosui

Soms is je lichaam schreeuwend op zoek naar groenvoer. Groente, groente, heel veel groenten. Oké, soms / heel vaak ook wel naar een flink stuk chocolade, maar vaak wordt je spijsverteringsstelsel een stuk blijer van plantaardig voedsel. Het kan alleen best lastig zijn om de nodige hoeveelheid binnen te krijgen. Vooral het variëren met groenten valt sommige mensen zwaar. Hoewel er toch de nodige verschillende soorten in de supermarkt te koop zijn, heb je dan geen flauw idee wat je met wat moet combineren om een voedend recept te krijgen. Gelukkig bestaat Google en vinden wij onze inspiratie zo nu en dan bij onze collega-bloggers. Vandaag in het zonnetje: de sopa verde amarello (oftewel maïssoep) van Three girls one kitchen. Dit recept voldoet eigenlijk aan al onze eisen: vegetarisch inclusief eiwitten, vetten en koolhydraten. Want ja… it’s not about low carb, it’s about low crap!

Schermafbeelding 2017-04-05 om 18.23.09

Bereidingswijze maïssoep

Verhit de olijfolie in een soeppan.

Snijd de rode peper fijn en pers de tenen knoflook uit. Fruit de maïskorrels samen met de knoflook en peper in de pan.

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Bak samen met de kurkuma kort mee.

Voeg het bouillonblokje aangemaakt met 1 liter water toe en breng de soep net onder het kookpunt. Laat een kwartiertje koken.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over de kommen en versier met een klein handje spinazie, wat fijngesneden bosui en een druppel extra vierge olijfolie.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties