logo
RECEPT

Melanzane: aubergine met mozzarella in tomatensaus

Melanzane: aubergine met mozzarella in tomatensaus
INGREDIËNTEN

Zo’n gerecht waar je wel twee keer van op móet scheppen. Melanzane is een combinatie van aubergine, tomaten, tomatensaus (in mijn versie) en mozzarella. Een heleboel groenten dus! Omdat aubergine lekker vlezig is van structuur vult deze ovenschotel ook nog eens goed. Ideaal voor koude winterdagen 😉

Ingrediënten melanzane

(voor 2-3 personen als hoofdgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze melanzane

Gril de plakken aubergine gaar in een grillpan of tosti-ijzer, tot ze niet meer hard en stevig aanvoelen, maar juist zacht.

Maak een tomatensaus van alle ingrediënten, behalve de mozzarella en parmezaanse kaas. Fruit indien gewenst een gesnipperde ui en wat knoflook aan in een saus- of wokpan.

Voeg na 3 minuten de in stukjes gesneden groenten toe: paprika, courgette – of wat je dan ook in de koelkast hebt liggen.

Kieper dan de tomatenblokjes erbij. Laat zeker 10 minuten pruttelen. Breng de saus tijdens die 10 minuten op smaak met balsamicoazijn, worcester sauce, zout en peper.

Vet een grote ovenschaal in. Giet eerst een soeplepel van de saus over de bodem. Beleg de saus met de helft van de aubergine, die je netjes verdeeld over de schotel alsof je lasagne maakt. Beleg de aubergine met 1/3 van de in stukjes gescheurde mozzarella.

Ga verder met een flinke laag tomatensaus. Verdeel de rest van de aubergine over de ovenschotel. Beleg de aubergine opnieuw met 1/3 van de in stukjes gescheurde mozzarella. Verdeel ook de verse basilicum erover.

Giet het restant van de tomatensaus over de ovenschotel. Bestrooi met de laatste mozzarella en met de parmezaanse kaas.

Bak de melanzane nog 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Eet smakelijk!

Melanzane: aubergine met mozzarella in tomatensaus

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties