logo
Miso soep met kombu: oosters lunch recept - Foodness.nl
INGREDIËNTEN

Sushi, move over. Sinds er all you can eat vreetschuren zijn die sushi aanbieden is sushi niet meer zoals het hoort. Niet meer zoals het in Japan gegeten wordt. (Dat heb ik van horen zeggen – Japan staat nog steeds hoog op mijn wish list.) Mijn interesse is daarom verschoven naar andere zaken die uit Japan komen. Zoals miso soep! In principe is miso soep zoiets als bouillon: vaak fungeert het als de basis voor andere gerechten. In dit recept maak ik er een lunchgerecht van met noedels en veel groenten. Eigenlijk meer een gerecht als ramen (noedelsoep). De basis is uiteraard een miso pasta, die je in elke toko kunt kopen. Ik gebruikte witte misopasta (dashi). Er is ook een sterkere variant, rode misopasta, maar die sojabonen bevat die nog veel verder gefermenteerd zijn. Dat is wat heftig voor beginners 😉

Ingrediënten miso soep

(Voor 2-3 personen als lunch)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Miso soep met kombu: oosters lunch recept - Foodness.nl

Bereidingswijze miso soep

Begin met het weken van de kombu, liefst al een paar uur van tevoren.

Breng 2 liter aan de kook in een soeppan, samen met de miso. Dit is je bouillon; de basis van je soep.

Voeg de de in stukjes gesneden paksoi / broccoli / peultjes toe.

Voeg ook de geweekte kombu toe, in dunne reepjes gesneden.

Voeg eventueel een eetlepel knoflookpoeder toe.

Laat de misosoep 10 minuten doorkoken.

Voeg dan de paddenstoelen en shiitake toe, eventueel in dunnere reepjes gesneden, die je nog 3 minuten laat meekoken.

Haal de soep van het vuur. Voeg de in blokjes gesneden tofu toe, evenals de in reepjes gesneden lente-ui.

Garneer eventueel met sambal of een gesneden pepertje.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties