logo
RECEPT

No bake cake pops met granola crumble | Bakken zonder keuken

No bake cake pops met granola crumble | Bakken zonder keuken
INGREDIËNTEN
Voor de cake pops
Voor de toppings

Deze no bake cake pops hoeven niet in de oven! Het zijn balletjes cake op een stokje, met een chocoladekorstje en een crumble van granola. Perfect als je even geen keuken hebt omdat je middenin een verbouwing zit, maar wél zin hebt om iets lekkers te maken. Ik noem maar iets.

Als topping voor de cake balletjes ging ik voor gesmolten chocolade – in twee kleuren. Na het dopen van de cake pops in de gesmolten chocolade, strooi ik er wat granola en sprinkles over als finishing touch. Niet zomaar granola overigens: de granola’s van Oot zijn helemaal glutenvrij, bevatten weinig suiker (en alleen natuurlijke suikers), en worden super vers bij je thuis bezorgd! Just the way I like it 🙂
Pssst: gebruik code “claartjexoot” voor gratis verzending!

Bekijk ook: Cake met rood fruit en witte chocolade-frosting

No bake cake pops met granola crumble | Bakken zonder keuken

Ingrediënten no bake cake pops

Voor de cake pops (voor ongeveer 12 stuks)
150 gram amandelmeel
8 grote zachte dadels
2 eetlepels notenpasta (pindakaas of amandelpasta)
½ theelepel vanille-extract
Snufje zout

Voor de topping
75 gram pure chocolade
75 gram witte chocolade
25 gram granola (Oot Cacao Boekweit)
Sprinkles

Extra: 12 papieren of plastic stokjes (of rietjes)

No bake cake pops met granola crumble | Bakken zonder keuken

Bereidingswijze no bake cake pops

Maak eerst het ‘cake’ beslag.
Meng alle ingrediënten voor de cake pops in een food processor of met een staafmixer. Het deeg moet een beetje kruimelig zijn, maar als je het samen drukt moet het wel plakkerig genoeg zijn om een balletje te kunnen vormen.
-> Niet plakkerig genoeg? Voeg iets meer notenpasta toe!
-> Te plakkerig? Voeg iets meer amandelmeel toe!

Kneed het deeg nog even door met je handen. Vorm er vervolgens kleine balletjes van, met een doorsnede van ongeveer 2-3 centimeter. Ik haalde ongeveer 12 cake pops uit dit beslag.

Leg de balletjes op een bord en bewaar ze even in de koelkast.

 

Maak nu de toppings.
Smelt de twee soorten chocola in verschillende kommen. Dit kun je au bain marie doen, door de kommen op een pan met kokend water te zetten. Ik heb even geen keuken, dus ik zette de kommen chocola in de magnetron. 

Roer de chocola even door. Laat even afkoelen, zodat de chocola iets steviger wordt.

Zet een stuk piepschuim klaar waar je straks de cake pops in kunt prikken, zodat ze kunnen drogen zonder elkaar aan te raken. Wat ook werkt: een komkommer of courgette halveren en inpakken met aluminiumfolie, zodat je de stokjes er straks in kunt prikken.

Haal de cake pops uit de koelkast en steek een stokje in elk balletje.

Haal de balletjes door de afgekoelde gesmolten chocolade, zodat ze goed bedekt zijn.

Verstrooi de granola of sprinkles over de cake pops. Steek elke cake pop in je standaard van piepschuim of komkommer, zodat ze kunnen drogen.

Herhaal tot alle cake pops bedekt zijn.

 

Eet smakelijk!

No bake cake pops met granola crumble | Bakken zonder keuken

Dit artikel heb ik gemaakt in samenwerking met Oot, omdat ik het een tof bedrijf vind met een knetter mooi product.

No bake cake pops met granola crumble | Bakken zonder keuken

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties