logo
RECEPT

Pasta met ricotta, bimi en doperwten | Vega hoofdgerecht

Pasta met ricotta, bimi en doperwten | Vega hoofdgerecht
INGREDIËNTEN

Een ideaal gerecht om alle restjes groenten in de koelkast op te maken. Ik maak dit recept meestal als ik minstens twee soorten ‘groene’ groenten heb liggen, die ik aanvul met erwtjes die standaard in mijn vriezer zitten. Vandaag waren dat bimi, spinazie & prei, maar ik heb deze pasta ook weleens gemaakt met haricots verts, spinazie en groene paprika. Of peultjes en paksoi. Alles wat je kunt roerbakken, dat werkt! Omdat het oog ook wat wil ga ik zelf altijd voor een combinatie van louter groene groenten; dat contrasteert lekker met de witte ricotta. Maar goed, dat is aan jou!

Om de ricotta groenten op smaak te brengen gebruikte ik wat citroensap en een pepertje, maar een scheutje sojasaus en wat chili-olie werkt ook top.

Tip: Bekijk ook mijn 5x favoriete gezonde pasta recepten!

Pasta met ricotta, bimi en doperwten | Vega hoofdgerecht

Ingrediënten pasta met ricotta

Als hoofdgerecht, voor 2-3 personen

250 gram verse pasta
200 gram bimi, in stukjes
1 prei, in ringetjes
75 gram spinazie
75 gram doperwtjes (diepvries)
200 gram ricotta
citroensap
Evt. pepertje

Bereidingswijze pasta met ricotta

Was de prei en bimi (of broccoli) en snijd in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Laat goed heet worden en roerbak de groenten in 5-10 minuten beetgaar. Voeg tot slot de diepvries doperwtjes en de spinazie toe.

Zet intussen de pasta op het vuur. Verse pasta hoeft meestal maar 5 minuutjes te koken. Giet de pasta af na die 5 minuten koken, en laat staan in de pan nadat je het gehusseld hebt met een beetje olijfolie.

Haal de pan met groenten van het vuur en schep de ricotta erdoor. Die valt vanzelf uit elkaar en wordt zacht, tot er een soort romige saus ontstaat. Breng de ricotta en groenten op smaak met wat citroensap, een fijn gesneden pepertje en een snuf zout.

Serveer de pasta op een grote schaal, waar je de ricotta en groenten overheen verdeelt.

Tip: ook leuk als onderdeel van een uitgebreide eettafel, als bijgerecht! Of bijvoorbeeld bij de barcecue!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties