logo
RECEPT

Pasta ovenschotel met ricotta

Pasta ovenschotel met ricotta
INGREDIËNTEN

De recepten die ik éigenlijk niet in gedachten had voor mijn blog, maar die vervolgens zo lekker blijken dat ik ze toch online knal? Dat zijn de pareltjes! Deze pasta ovenschotel maakte ik toen mijn lieve zusje en haar alpaca kwamen eten. Hoewel ik de pastasaus al 100 keer gemaakt heb, was de combinatie met ricotta uit de oven een nieuwe twist. Een geslaagde twist, al zeg ik het zelf!

Ingrediënten pasta ovenschotel

(voor 6 personen)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Pasta ovenschotel met ricotta

Bereidingswijze pasta ovenschotel

Maak eerst de tomatensaus (dit kan ook een dag van tevoren).

Snipper de uien en fruit ze aan in een flinke scheut olijfolie.

Voeg de stukjes aubergine en courgette toe en bak ongeveer 5 minuten.

Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 10 minuten pruttelen.

Breng de saus op smaak met citroensap, balsamico, verse basilicum en een heleboel zout en peper.

Laat de saus opnieuw 5 – 10 minuten pruttelen.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet af.

Roer de pasta door de tomatensaus.

Verdeel het pastamengsel over een ovenschaal.

Verdeel daarna de ricotta over de ovenschotel. Maak er bijvoorbeeld zo’n mooie bh van, net als ik heb gedaan 😉

Bestrooi met Parmezaanse kaas en oregano.

Bak de ovenschotel nog 15 minuten af in de oven, tot de ricotta zacht geworden is.

Pasta ovenschotel met ricotta


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties