Wanneer ik geen zin hem om te koken, dan maak ik soep. Liefst in een grote portie van een liter, zodat ik een deel kan invriezen. Pastinaak heeft een licht zoet smaakje, dat je heel goed kunt combineren met courgette en een schepje sambal. Je kunt pastinaak eigenlijk eten als wortel: ik schil ‘m vaak niet eens als ik er soep van maak, je hoeft hem alleen maar goed schoon te poetsen en het kontje eraf te snijden!
Bereidingswijze pastinaak-courgettesoep
(Voor 1 liter soep)
Fruit de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook aan in een pan, in een plasje olijfolie.
Voeg de in grote stukken gesneden pastinaken en courgette toe. Giet de bouillon erop.
Breng aan de kook, en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Roer de sambal erdoor. Proef of er nog extra zout of peper nodig is.
Maak de basilicumolie: Pureer 4 eetlepels olijfolie met een takje verse basilicum.
Verdeel de basilicumolie over de pastinaaksoep.
Enjoy!
INGREDIËNTEN
Voor de soep
-
Pastinaak 3 stuks
-
Courgette 1 stuks
-
Knoflook 2 teentjes
-
Bouillon(blokje) 1 liter
-
Sambal 1 eetlepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties