logo
RECEPT

Pastinaak-courgettesoep met basilicumolie

Pastinaak-courgettesoep met basilicumolie
INGREDIËNTEN
Voor de soep
Voor de basilicumolie

Wanneer ik geen zin hem om te koken, dan maak ik soep. Liefst in een grote portie van een liter, zodat ik een deel kan invriezen. Pastinaak heeft een licht zoet smaakje, dat je heel goed kunt combineren met courgette en een schepje sambal. Je kunt pastinaak eigenlijk eten als wortel: ik schil ‘m vaak niet eens als ik er soep van maak, je hoeft hem alleen maar goed schoon te poetsen en het kontje eraf te snijden!

Pastinaak-courgettesoep met basilicumolie

Bereidingswijze pastinaak-courgettesoep

(Voor 1 liter soep)

Fruit de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook aan in een pan, in een plasje olijfolie.

Voeg de in grote stukken gesneden pastinaken en courgette toe. Giet de bouillon erop.

Breng aan de kook, en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Roer de sambal erdoor. Proef of er nog extra zout of peper nodig is.

Maak de basilicumolie: Pureer 4 eetlepels olijfolie met een takje verse basilicum.

Verdeel de basilicumolie over de pastinaaksoep.

Enjoy!

Pastinaak-courgettesoep met basilicumolie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties