logo
RECEPT

Polenta ontbijt + WIN weekend weg SPA! + Zoektocht naar mijn natuurlijke inspiratiebron

Polenta ontbijt + Zoektocht persoonlijke smaak + WIN weekend SPA!
INGREDIËNTEN
Voor de polenta
Ter garnering

Als je zelf een drankje zou mogen bedenken dat echt op de markt komt, wat zou dat dan zijn? Voor mij moet dat iets zijn dat echt past bij mij, dat voortkomt uit smaken die voor mij een persoonlijke betekenis hebben. Voor de nieuwe smaak van Spa Touch Of (water met een bubbel en een smaakje – zonder calorieën) mogen wij als publiek een nieuwe smaak bedenken – en de beste smaak wint en wordt daadwerkelijk in productie genomen. Lijkt me duidelijk: DIT. WIL. JE. WINNEN. Bovendien maak je wanneer je een smaak instuurt ook nog eens kans op een verwenweekend naar Spa in België! Kijk hier voor alle info om mee te doen. Om ‘mijn smaak’ een persoonlijke betekenis te geven, ging ik op zoek naar mijn persoonlijke inspiratiebron. In België. Samen met Anouk Hoogendijk (voetbalster), Francesca (Francescakookt) en Rachel (De Huismuts). Kijk maar!

Zoals je ziet in de video aten wij polenta als ontbijt – en dat recept kon ik jullie niet onthouden. Polenta is maisgriesmeel, dat in de Italiaanse keuken vaak wordt gegeten als bijgerecht bij het avondeten. Maar je kunt het dus ook heel goed eten als ontbijt, bijvoorbeeld in plaats van havermout! Polenta maak je door een vloeistof (in dit geval water met kokosmelk) te verwarmen, daar de polenta bij te doen en al roerend een minuut of 20 te laten pruttelen. Het wordt nog lekkerder als je er vanille, kaneel en een snufje five spices poeder aan toevoegt. Die five spices vond ik zo lekker en inspirerend dat ik die ook ga gebruiken in de smaak die ik ga inzenden als kandidaat voor de nieuwe Spa Touch Of: mango five spices! Of zal ik toch gaan voor ananas five spices? Welke van deze twee smaken lijkt jullie het lekkerst?

Polenta ontbijt + Zoektocht persoonlijke smaak + WIN weekend SPA!

Bereidingswijze polenta ontbijt

(voor 4-6 personen als ontbijt)

Breng het water en de kokosmelk aan de kook. Doe een kaneelstokje en vanillestokje (of de vanille essence) in de melk. Laat zachtjes pruttelen, terwijl je de polenta er voorzichtig bij strooit. Blijf roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.

Roer ook het snufje zout erdoor.

Blijf af en toe roeren terwijl de polenta door pruttelt – ongeveer 30 minuten.

Het is geen risotto, dus je hoeft niet non-stop te roeren. Je kunt tussendoor bijvoorbeeld prima je nagels lakken, of je Instagram feed bijwerken.

Vis de vanille- en de kaneelstok uit de polenta. Verdeel over de kommen.

Garneer met de ahornsiroop, het verse fruit en maak eventueel af met wat (boekweit) muesli.

Polenta ontbijt + Zoektocht persoonlijke smaak + WIN weekend SPA!

Ben je geïnspireerd geraakt en/of heb je een mega goed idee voor een smaakvariant voor Spa Touch Of? Kijk dan hier voor alle informatie om mee te doen. Wie weet win jij wel zo’n verwenweekend naar Spa! Succes 🙂

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Spa. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties