logo
Quesadilla's met kip
INGREDIËNTEN

Quesadilla’s zijn inzetbaar als lunch of hapjes, of zelfs als avondeten met een bijpassende salade ernaast. In dit recept worden de quesadilla’s dubbel gevouwen in de pan, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in hun geheel te bakken.

Gebruik dan in plaats van drie (zoals in dit recept van Yummy Addiction) liever vier tortilla’s, en leg een tweede tortilla bovenop de vulling voor je de quesadilla omdraait.

Benodigdheden

(Voor 2 personen als lunch of lichte avondmaaltijd)
Paprika, 1 stuks
Olijfolie, 4 eetlepels
Balsamicoazijn, 2 eetlepels
Honing
Rode ui, 2 stuks, gesnipperd
Knoflook, 3 teentjes
Kipfilet, 200 gram in blokjes (kippengehakt is ook lekker)
Worcestersaus, 50 gram
Tortilla 3 stuks
Roomboter
Cheddar kaas, 150 gram, geraspt
Rucola 30 gram

Bereidingswijze Quesadilla’s

  1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Vet de paprika lichtjes in en leg deze op de hete grillpan, totdat deze zwartgeblakerd is. Als je geen grillpan hebt, kun je de paprika ook in de oven op de grillstand doen.
  2. Stop de gegrilde paprika in een zakje en zet deze even opzij. Na ongeveer 10 minuutjes kun je het vel er gemakkelijk af pellen en de paprika in blokjes snijden.
  3. Vermeng in een kommetje de balsamicoazijn, honing en 2 eetlepels olijfolie met een beetje zout en peper. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan in de overige olie en voeg hierna het balsamico-honingmengsel toe aan de pan. Laat dit 5 minuutjes pruttelen, zodat de ui karameliseert.
  4. Bak (of kook, wat je lekkerder vindt) de kipblokjes of het kippengehakt tot ze gaar en lichtbruin zijn. Doe deze in een kom samen met de gekarameliseerde ui en barbecuesaus. Schep dit goed om.
  5. Verhit een theelepel boter in een grote koekenpan. Leg een tortilla in de koekenpan en bestrooi de helft met cheddar. Doe er daarna een laagje van het kippenmengsel overheen, een derde van de blokjes paprika en rucola, en daarna nog een laagje cheddar. Vouw de tortilla dubbel en bak hem 2-3 minuutjes per kant, totdat de quesadilla goudbruin is.
  6. Herhaal dit met de overige 2 tortilla’s en snijd de tortilla’s in puntjes voor je de zojuist bereide quesadilla’s  serveert.

 

Eet smakelijk!

Nog meer recepten proberen met wraptortilla’s? Bekijk ook eens: Eenpersoonsmaaltijd: Mexicaanse wrap met zalm, avocado en mais. Of wat dacht je van een heuse TAART van tortilla’s, zoals deze Spinazie-kaas tortillataart?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties