logo
RECEPT

Quiche met korst van courgette en amandelmeel

240714130009R109Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de korst
Voor de vulling

Wij zijn dól op quiches! Vooral als we ze maken met verrassende ingrediënten. Vandaag verrassen we met een quiche een korst heeft van groente in plaats van bladerdeeg. Niet alleen lekker, maar ook supergezond! De kaas en spek die we gebruiken zijn iets minder gezond, maar dat mag ook best een keertje. B.Britnell laat zien dat een quiche ook best kunt maken met alleen nóg meer groenten dan je gewend bent. Behalve amandelmeel en eieren bevat de korst namelijk ook geraspte courgette.

 

Je kunt de quiche als lunch of bijgerecht serveren. Een quiche is genoeg voor 8-10 personen.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

 

Vet een taartvorm in.

 

Doe de bacon in een koekenpan en bak het spek uit tot het knapperig is. Tijdens de volgende handelingen laten we de bacon op het vuur staan, houd het tussendoor goed in de gaten.

 

Terwijl de bacon aan het bakken is, raspen we de courgette. Gebruik hiervoor een foodprocessor of rasp het gewoon met de hand. Doe de courgette in een mengkom, voeg 3 theelepels zout toe (vrees niet; die komt niet in je taart terecht!) en roer goed door.

 

Laat ongeveer 10-20 minuten staan. Doe de courgette in een vergiet en spoel het zout eraf. Pak een handje courgette en knijp het water eruit, doe het vervolgens in een andere mengkom.

 

Doe het amandelmeel en olijfolie bij de geraspte courgette en breng op smaak met zout en peper. Roer het goed door en zorg dat de ingrediënten goed gemengd zijn.

 

Doe vervolgens de courgette in de ingevette taartbodem, verdeel het gelijkmatig en druk goed aan. Zet vervolgens in de oven en bak voor 30-40 minuten, totdat de bodem een beetje bruin is.

 

Terwijl de bodem in de oven staat, doe je de groenten (ui, spinazie, tomaatejs) in een pan en bak kort op een hoge temperatuur.

 

Doe de eieren in een mengkom en klop het los. Doe daar de melk en tijm bij en breng op smaak met zout en peper.

 

Zodra de bodem uit de oven is, verdeel je de helft van de kaas op de bodem. Verdeel daar de helft van de bacon over.

 

Giet het eimengsel op de courgettebodem en doe verdeel de groenten in het eimengsel. Verdeel de rest van het eimengsel en kaas bovenop.

 

Zet in de oven voor 35-45 minuten tot de quiche gaar is.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties