logo
RECEPT

Quinoasalade met pompoen, kikkererwten en rode ui

261113123123Quinoapompoenimage.jpg
INGREDIËNTEN

Deze quinoasalade van Cook & Be Merry is een mix van allerlei smaken. De knapperige, nootachtige quinoa werkt heel goed samen met de zachte, zoete pompoen. De kruidige smaak van koriander en de zoete honing/citroen dressing voegen alle smaken samen. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een licht hoofdgerecht voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie en vet deze in met 1 eetlepel olijfolie.

 

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het in bouillon in plaats van water om net iets meer smaak aan de quinoa te geven. Gief af en laat staan met het deksel op de pan.

 

Snijd de pompoen in plakken en leg ze op de bakplaat. Keer ze om voordat ze de oven in gaan, zodat de olijfolie aan beide kanten zit. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompen gedurende 10 minuten.

 

Haal de bakplaat na 10 minuten uit de oven, draai de pompoenplakken om en leg daar de uienringen bij. Smeer deze in met de resterende olijfolie en rooster deze mee voor 10-15 minuten, of totdat de pompoen zacht is en de uien aan de zijkanten bruin worden.

 

Doe de twee eetlepels extra vierge olijfolie, witte balsamico azijn, honing, citroensap en zout in een kommetje en kluts met een garde of met een vork dit tot het homogene dressing is.

 

Meng de koriander, kikkererwten en gekookte quinoa in een grote kom en verdeel de salade over de borden.

 

Leg de plakken pompoen en ui op de salade. Wie niet lactosevrij eet kan eventueel wat zachte geitenkaas of feta over de salade verkruimelen. De overige dressing kan, naar smaak, extra worden toegevoegd.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties