logo
RECEPT

Regenboog quinoasalade met groente en basilicumdressing

Regenboog quinoasalade_vierkant
INGREDIËNTEN

Met deze regenboog quinoasalade met groente en een basilicumdressing zorg jij voor een kleurrijke eettafel. Een salade vol groente was nog nooit zo’n kleurrijk feestje! 😉

Ingrediënten

Voor de dressing
100 gram cocktailtomaten
50 gram verse basilicum
2 eetlepel witte of rode gesnipperde uien
1 eetlepel rode wijnazijn
115 milliliter olijfolie
½ theelepel honing
½ theelepel zeezout
½ theelepel versgemalen zwarte peper

Voor de salade
2 pakjes Love Beets Bietje Erbij – Balsamico
1 eetlepel extra olijfolie van eerste persing
400 gram gekookte quinoa
¼ theelepel zeezout
2 eieren
3 handvol rucola
2 geraspte wortels
300 gram gele, gehalveerde kerstomaatjes
1 komkommer in reepjes gesneden 

Recept voor: 4 personen
Kooktijd: 40 minuten

Foto credits: Love Beets

Bereidingswijze regenboog quinoasalade

Stap 1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mixer en mix dit totdat de dressing romig is geworden. Zet de dressing even opzij.

Stap 2. Doe de helft van de rode biet in een keukenmixer samen met één eetlepel olijfolie en meng dit tot een romig mengsel. Voeg indien nodig 1 tot 2 eetlepels water toe om de gewenste consistentie te krijgen.

Stap 3. Doe vervolgens het mengsel in een mengkom en dompel de gekookte quinoa onder totdat deze roze kleurt. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4. Breng nu een pan water aan de kook. Kook de eieren 6 ½ minuut en laat de eieren daarna schrikken onder koud water. Na het pellen snijd je de eieren in twee helften.

Stap 5. Pak nu de twee glazen en vul deze met een laagje rucola. Leg daar bovenop een laagje van de geraspte wortelen, gehalveerde tomaten en komkommerreepjes.

Stap 6. Voeg daarna een grote lepel quinoa toe. Leg de rest van de bietenblokjes er bovenop, samen met de radijsplakjes, pistachenoten, tuinkers en het laatste beetje rucola. Rond het geheel af met het zachtgekookte ei en giet de dressing er overheen.

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties