logo
RECEPT

Risotto met paddenstoelenmelange

mushoomrisotto
INGREDIËNTEN
Voor de paddenstoelenmix
Voor de risotto

Zodra het kwik onder het vriespunt daalt heb ik zin in comfort food. Voor Foodness stagiair Sarah geldt hetzelfde. Daarom maakte ze deze romige risotto. Er zijn mensen die moeite hebben met het maken van risotto: als je de rijst te gaar kookt wordt het één brok zompige en aan elkaar geplakte rijst. Of het is net niet gaar en dan bijt je op een hard stukje rijst en ben je meteen je tand kwijt. Oké, zo hard is het ook weer niet, maar het is geen fijn gevoel om op ongekookte rijst te kauwen. Houd netjes een kooktijd van 20-25 minuten aan, dan zit je goed.

Risotto maak je niet met standaard rijst, maar met Arborio rijst. Dit kun je gewoon in de supermarkt vinden onder de naam risottorijst. Makkelijk toch? De rijst is iets korter en dikker van formaat en bevat in tegenstelling tot de andere rijstsoorten meer zetmeel. Dit zorgt ervoor dat je risotto lekker romig wordt. Hiervoor is het wel nodig dat je de rijst beweegt (roeren dus!) omdat de zetmeel dan pas vrijkomt. Als je niet roert mis je dus een heel belangrijk stukje romigheid.

Het recept is voor 2 personen, geschikt als hoofdgerecht.

mushoomrisotto

Bereidingswijze paddenstoelen

Breng water aan de kook in een pannetje en smelt het bouillonblokje. Kijk op de achterkant van de verpakking voor de ratio. Houd het pannetje op een laag vuurtje.

Snij de bleekselderij in flinterdunne plakjes en de paddenstoelen grof.

Verhit wat olijfolie in een brede pan en fruit de knoflook voor een halve minuut.

Voeg de stukjes kip. Als de kipstukjes bijna gaar zijn, dan voeg je de gesneden bleekselderij en paddenstoelen aan de kip en laat je dit nog 10 minuten gaar koken.

Voeg de tijmblaadjes en chilivlokken bij de kip en paddenstoelenmix en bak het een minuut door. Zet het apart.

Bereidingswijze risotto

Verhit een lage en brede pan op medium-hoog vuur en voeg de olijfolie, de helft van de boter, de gesnipperde ui en knoflook.

Bak de uien glazig en voeg dan de risotto rijst. Kook dit samen voor een minuut.

Voeg nu 3 soeplepels hete bouillon en laat het geheel koken zonder te roeren. Als de bouillon volledig is opgenomen door de rijst dan voeg je steeds 1 soeplepel bouillon. Dit gaat 20 – 25 minuten zo door tot de risottorijst beetgaar is.

Voeg aan de risotto de kip en paddenstoelenmix, ¾ van de kaas en de andere helft van de boter. Breng uiteindelijk op smaak met wat zout en peper.

Serveer in een diep bord en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Bon Apetit!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties