logo
RECEPT

Romige orzo met spinazie, courgette en grana padano

Romige orzo met spinazie en grana padano | Pasta! - Foodness.nl
INGREDIËNTEN

Je denkt waarschijnlijk als je naar deze foto kijkt: risotto. Dan heb je het mis! Dit is pasta, in een vorm die inderdaad wel wat weg heeft van rijstkorrels. De bereiding volgens dit recept heeft overigens ook wel wat weg van risotto: je bakt de pastakorrels eerst kort in een beetje roomboter, voor je er bouillon bij giet en de pasta gaar kookt. Het originele recept kwam ik tegen op de website van HelloFresh, maar omdat geen herfst is en pompoenen niet in het seizoen zijn paste ik het aan naar nu.

Voor extra romigheid (I like!) roerde ik een beetje crème fraîche door de gekookt orzo, tegelijk met de geraspte kaas. Je zou hiervoor ook kokosmelk kunnen gebruiken met een vegan kaas – voor een volledig plantaardig gerecht. Kook ze!

Bekijk ook: Pasta met gegrilde aubergine & mozzarella

Romige orzo met spinazie en grana padano | Pasta! - Foodness.nl

Ingrediënten romige orzo

Voor 2 personen als hoofdgerecht
170 gram orzo
200 gram spinazie
1 courgette, in kleine blokjes
350 milliliter groentebouillon
2 eetlepels roomboter
75 milliliter crème fraîche
4 takjes tijm (of 1 eetlepel gedroogde tijm)
30 gram pecannoten
50 gram grana padano kaas (geraspt)

Romige orzo met spinazie en grana padano | Pasta! - Foodness.nl

Bereidingswijze romige orzo

Maak de bouillon volgens de aanwijzing op de verpakking.
Ris de tijmblaadjes van hun takjes, wanneer je verse tijm gebruikt.
Hak de pecannoten grof. Rooster de noten 2 minuutjes in een droge koeken (dus zonder olie). Als ze beginnen te geuren haal je ze van het vuur. Houd apart.

Smelt de roomboter in de pan waar je de noten in roosterde. Roerbak de orzo een minuutje in de boter. Voeg de bouillon toe en laat de orzo in 10-12 minuten gaar en droog koken. Vergeet niet om tussendoor te roeren, zodat de pasta niet aanbrandt.

Verhit in de tussentijd in een andere koekenpan een beetje olie of boter en roerbak de blokjes courgette samen met de tijm. Bak een minuut of 5. Voeg daarna de spinazie toe en roer tot die is geslonken.

Roer de helft van de geraspte grana padano kaas door de orzo. Zo krijg je een lekkere cheesy pasta! Roer ook de crème fraîche door de pasta. Roer vervolgens de courgette en spinazie door de orzo. Proef, en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Verdeel de orzo over twee borden. Maak af met de geroosterde pecannoten en de rest van de geraspte grana padano.

Eet smakelijk!

Romige orzo met spinazie en grana padano | Pasta! - Foodness.nl

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties