logo
RECEPT

Romige soep van spruitjes met chorizo

Romige soep van spruitjes met chorizo
INGREDIËNTEN

Je bent er dol op, of je haat ze. SPRUITJES. Ik dacht altijd dat ik tot team Haat Aan Spruitjes behoorde, tot ik ze proefde in een combinatie met room en spek. Niet te versmaden. Daarom vind je deze gouden combinatie ook weer terug in deze soep, maar dan nét even anders. Het spek heb ik namelijk vervangen door chorizo. Dat is namelijk net wat pittiger dan spekjes – wel zo lekker in deze soep. Eventueel is de room te vervangen door sojaroom, voor een lactosevrije variant.

Romige soep van spruitjes met chorizo

Bereidingswijze soep van spruitjes

(voor 4 personen als voorgerecht of lunch)

Was de spruiten en snijd de onderkantjes eraf.

Kook de spruiten en blokjes aardappel in ongeveer 15 minuten gaar in de 750 milliliter bouillon.

Pureer de soep met een staafmixer, voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.

Bak de chorizo uit in een droge koekenpan, tot je kleine krokante dobbelsteentjes krijgt. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.

Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met vers gemalen zwarte peper en de blokjes chorizo. Eet smakelijk!

Romige soep van spruitjes met chorizo

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties