logo
RECEPT

Salade van boerenkool met pompoen en granaatappel

311213113825E07image.jpg
INGREDIËNTEN

Boerenkool is een van de alternatieve superfoods die deze maand centraal staan op Foodness. Hier lees je wat er zo goed is aan boerenkool. In plaats van de oude vertrouwde stamppot kan boerenkool ook heel goed gegeten worden als salade, zo bewijst dit recept van Ice Cream is Vegetarian.

 

Als je geen verse rozemarijn kunt vinden kun je ook 2 theelepels gedroogde rozemarijn gebruiken. De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor een hoofdgerecht voor 3-4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Schil en ontpit de pompoen en snijd de pompoen in blokjes van 3cm bij 4cm.

 

Leg de pompoen op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zorg ervoor dat de pompoen niet op elkaar ligt. Besprenkel de pompoen met 3 eetlepels olijfolie, en doe daar zout, peper, rozemarijn en salie overheen. Rooster ze voor 30 tot 40 minuten in de oven.

 

In de tussentijd snijd je de boerenkoolstammen in stukjes van 2,5cm.

 

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en doe daar de snijbiet in. Bak dit totdat het zachter is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg de sjalotjes en knoflook toe, zorg ervoor dat ze zacht worden, niet bruin. Voeg tenslotte de gedroogde cranberry’s, boerenkool- en snijbietbladeren toe. Kook totdat de bladeren zacht zijn.

 

Haal de pan van het vuur en leg alles, inclusief de pompoen op de borden. Voeg als laatst nog zout en peper toe naar smaak. Strooi voor het serveren de granaatappelpitten en geroosterde pompoenpitten over de salade.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties