logo
RECEPT

VIDEO: Simpel rozen appeltaartje – met maar 3 ingrediënten (leuk voor Valentijn!)

Simpel rozen appeltaartje - met maar 3 ingrediënten!
INGREDIËNTEN

De beste recepten zijn de recepten waarvoor de ingrediënten op één hand te tellen zijn, maar die wel zo’n WOW-effect hebben. Zoals deze super simpele appeltaartjes! Top tip: kook de stukjes appel kort tot ze niet meer hard en stijf zijn, maar zacht en buigzaam zijn geworden. Oh, en ik gebruikte abrikozenjam, dat vind ik zelf erg lekker in combinatie met appel.

Tip: Haal eventueel de taartjes uit hun bakvormpjes na 20 minuten bakken, en bak ze de laatste 5 minuten zonder bakje. Dan kleurt het bladerdeeg mooi goudbruin!

Ingrediënten appeltaartje

(voor 8 taartjes)

Zie rechtsboven op deze pagina!
Verder heb je nodig:
– 8 muffinvormpjes
– Oven

Bereidingswijze appeltaartje

Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Vet de muffinvormpjes in.

Snijd de appel in vier parten, en elk partje in minstens 4 dunne plakjes.

Kook de appelplakjes kort in een pannetje met heet water. Ze zijn goed als ze niet meer hard en stijf zijn, maar zacht en buigzaam zijn geworden. Laat de plakjes appel uitlekken en afkoelen.

Snijd elk plakje bladerdeeg in tweeën en druk ze in de lengte aan elkaar.

Schep een halve eetlepel jam op de plak bladerdeeg. Schik de appelpartjes met de rode schil naar boven aan de bovenrand van de plak bladerdeeg. Vouw de plak bladerdeeg dubbel zodat de appelpartjes ertussen zitten.

Rol de plak bladerdeeg voorzichtig op, zonder de appelpartjes eruit te duwen. Prop de roos van bladerdeeg en appel voorzichtig in een muffinvormpje. Herhaal bij de andere zeven taartjes.

Bak 25 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Laat afkoelen.

Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

appeltaartje van claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties