logo
RECEPT

Slanke(re) carrot cake met amandelmeel (glutenvrij & lactosevrij)

Slanke(re) carrot cake met amandelmeel (glutenvrij & lactosevrij)
INGREDIËNTEN
Voor de carrot cake
Voor de frosting

Het zou zomaar kunnen dat carrot cake mijn lievelingstaart is. Na red velvet cake. En na brownies. Oké, dat maakt carrot cake mijn op twee-na-lievelingstaart. Eén van de redenen dat worteltaart briljant is, is het feit dat het gezond is. Er zit immers groente in, nietwaar? Deze versie is bovendien nog verantwoorder dan normaal, omdat je op de eieren na alleen plantaardige ingrediënten gebruikt en alleen gebruik maakt van natuurlijke suikers. (In de topping gebruik ik overigens wel wat stevia.) Dat betekent dat de taart minder zoet is dan je waarschijnlijk gewend bent; houd daar rekening mee! Zelf bak ik een taart altijd het liefst relatief niet-zoet. Je kunt altijd later een drupje honing over een taartpunt doen, maar een pak suiker dat in het beslag gaat kun je er achteraf nooit meer uithalen.

De structuur van de cake is vrij klef en nat wanneer je -net als ik- een ronde springvorm gebruikt. Wanneer je een rechthoekige cakevorm gebruikt wordt-ie wat minder nat omdat het midden sneller gaart. Wat voor vorm je ook gebruikt: de taart is klaar met bakken als een tandenstoker die je in het midden steekt, schoon en droog naar buiten komt. Bak indien nodig dus gewoon wat langer!

Slanke(re) carrot cake met amandelmeel (glutenvrij & lactosevrij)

Bereidingswijze carrot cake

Maak het cake beslag.

Meng alle droge ingrediënten: amandelmeel, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder, walnoten. Voeg ook een snuf zout toe.

Meng vervolgens alle natte ingrediënten: geraspte wortel, kokosdrink, appelmoes, eieren, gesmolten kokosolie. Spatel of roer de droge ingrediënten vervolgens door de natte ingrediënten, tot je een goed gemengd beslag krijgt.

Vet een cakevorm in met een diameter van 24 centimeter (of gebruik een rechthoekige cakevorm), en verdeel het beslag over de vorm.

Bak de carrot cake in een voorverwarmde oven (op 200 graden Celsius) voor 25-30 minuten, of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er droog uitkomt.

Maak de frosting terwijl de carrot cake afkoelt.

Roer de kokoscrème los met de kokosdrink en stevia – hiervoor kun je ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken. Wanneer de frosting te nat is voeg je extra kokoscrème toe, wanneer het te stijf is voeg je extra kokosdrink toe. Voeg eventueel wat citroenrasp toe, voor een extra kick.

Wacht tot de taart helemaal afgekoeld is, en verdeel de frosting erover.

Tip om te variëren: voeg ook eens 100 gram rozijnen toe, of vervang de appelmoes door 2 gepureerde bananen!

carrot cake

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Wynanda Koot says: 18th jun 16 12:55 pm

    Waar vind ik de ingrediënten lijst?

    • Claartje says: 18th jun 16 12:55 pm

      Hoi Wynanda, de ingrediënten staan rechtsboven op de pagina! Succes 🙂
      – Claartje

  • Helma says: 18th jun 16 12:55 pm

    Hoi, ik heb hem nu gemaakt morgen pas eten. Hoe bewaren?
    En heb een frosting gemaakt van poedersuiker en vegan roomkaas, dat er al op doen of apart van elkaar bewaren???

  • Helma says: 18th jun 16 12:55 pm

    Hoi,

    Ik heb hem gemaakt maar ga pas morgen eten. Hoe bewaren?
    En heb een frosting gemaakt van vegan roomkaas en poedersuiker. Dat alvast erop doen of apart in de koelkast bewaren?
    Ben niet zon bakqueen dus hoop op je tips😊

INGREDIËNTEN
Voor de carrot cake
Voor de frosting
Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram