logo
RECEPT

Soep van geroosterde bloemkool, kastanjes en zuurdesemcroutons

101213162640Bloemkoolsoepimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Deze soep van One Equals Two is hartverwarmend op koude winterdagen. De geroosterde kastanjes zorgen voor een variatie op de bloemkoolsoep die we al kennen (hier zie je hoe we die eerder maakten op Foodness). De hoeveelheden zijn gebaseerd op een voorgerecht voor 6-8 personen.

 

Neem 500 gram ongepelde kastanjes, of 350 gram reeds gepelde kastanjes. Bij sommige supermarkten kun je ze gepeld en al kopen, maar dat is niet altijd het geval. Het recept gaat uit van ongepelde kastanjes.

 

Wil je een glutenvrije soep? Laat de croutons dan weg of maak ze van glutenvrij brood.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

 

Kerf voorzichtig een kruisje aan de bovenkant van elke kastanje, zorg ervoor dat je door de schil heen snijdt.

 

Plaats de kastanjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten. Ze zijn klaar als de schil aan de bovenkant begint te krullen en de kastanje goudbruin is. Laat de kastanjes afkoelen en pel ze vervolgens. Zorg ervoor dat je ook het donkerbruine velletje verwijderd zodat je een mooie goudbruine kastanje overhoudt.

 

Was intussen de prei en snijd hem fijn. Snijd ook de knoflook in dunne plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.

 

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak al roerend de prei en knoflook op medium vuur voor ongeveer 10 minuten, totdat de prei zacht is.

 

Voeg de aardappels, bloemkool, het laurierblad en de bouillon toe en laat het voor 15-20 minuten pruttelen totdat de aardappels zacht zijn. Voeg tijdens de laatste 5 minuten de geroosterde kastanjes toe.

 

Maak in de tussentijd de croutons. Doe de olijfolie en tijm in een schaal en schep daar de blokjes brood doorheen totdat ze doordrenkt zijn met olijfolie. Leg de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Draai ze van tijd tot tijd om tijdens het bakken.

 

Haal het laurierblad uit de soep en pureer de soep met de blender of staafmixer totdat je een mooie homogene soep hebt. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en serveer de soep met een aantal croutons. Voeg eventueel nog wat geraspte kaas toe – let op: dan is je soep niet meer lactosevrij!

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties