logo
140415171130R215Image.jpg
INGREDIËNTEN

Waarom zou je een soep maken van gekookte groenten als het van geroosterde groenten nog lekkerder wordt? Juist, daar heeft niemand een goed antwoord op. Daarnaast zijn cashewnoten niet alleen lekker door een salade of om zo uit je hand te eten, ze zijn uitermate geschikt om te verwerken in een heerlijk soepje. Cashewnoten zitten niet alleen vol gezonde vetten, maar geven ook een heerlijk romige smaak aan je soep. Als je liever geen crème fraîche of room gebruikt zijn cashewnoten dus een bijzonder goed alternatief – wel even door de soep malen met een staafmixer!

 

Een soepje doet het goed op koude dagen, maar nu het weer ook weer mee zit kun je deze soep van Emma’s Little Kitchen ook prima koud eten!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Besprenkel de paprikareepjes met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Een makkelijke manier van ‘besprenkelen’ is de paprikareepjes samen met de olijfolie in een mengkom te doen en ze door elkaar te husselen.

 

Rooster ongeveer 20 minuutjes in de oven, totdat ze zacht zijn en de randen bruin beginnen te worden.

 

Doe de cashewnoten en het water in de blender, pulseer tot het één geheel is en zet opzij.

 

Doe de eetlepel olijfolie die je over hebt in een grote pan (hier gaan we de soep in maken) en doe hier de uien in. Bak op middelhoog vuur tot de uien glazig zien.

 

Voeg de selderij toe aan de pan met uien en roer regelmatig. Laat ze ongeveer 5 minuten mee koken. Doe daarna de knoflook en kruiden erbij en kook voor een minuutje.

 

Als het goed is zijn de paprikareepjes nu klaar. Mocht dit niet het geval zijn, moet je even wachten! Zodra ze klaar zijn doe je ze – samen met alle olijfolie die erop zit – bij de uien, selderij en kruiden. Roer goed door zodat ze goed gekruid zijn.

 

Voeg als laatst de tomaten en het cashewmengsel toe en roer tot alles goed met elkaar gemengd is en laat voor 10 minuten koken.

 

Zodra alles goed is gemengd gieten we de pan leeg in de blender en pulseren we tot het een mooie, gladde soep is. Pas op: doe geen kokend hete soep in de blender! Als je blenderkom van glas is kan die barsten, en door de stoomvorming van het vermalen van hete soep kan de deksel van de blenderkom springen. Als je geen blender hebt kun je uiteraard ook met een staafmixer aan de gang, als je er maar rekening mee houdt dat het eten heet is.

 

Mocht je soep nog een beetje dik zijn, kun je er altijd nog wat extra water aan toevoegen, just sayin’!

 

Knijp een vers citroentje leeg in je soep voordat je het gaat serveren. Als je nog wat verse peterselie in de koelkast hebt liggen, kun je deze ook mooi gebruiken ter garnering.

 

Smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties