logo
RECEPT

Spiraaltaart: quiche van courgette en parmaham

Spiraaltaart: quiche van courgette en parmaham
INGREDIËNTEN

Is het een quiche van courgette, of is het een roos? Of is het een schilderijtje? Door de courgette in linten te snijden (gewoon met de kaasschaaf!) maak je van een gewone quiche ineens iets heel bijzonders. Ik gebruikte in dit recept filodeeg, maar je kunt natuurlijk ook prima bladerdeeg gebruiken als je dat lekkerder vindt.

Spiraaltaart: quiche van courgette en parmaham

Ingrediënten quiche van courgette

(voor 1 quiche, ongeveer 4 porties)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze quiche van courgette

Laat het filodeeg ontdooien.

Was de courgettes. Snijd ze met een kaasschaaf in lange linten.

Bedek een springvorm (ik gebruikte er eentje met een doorsnede van 23 cm) met het filodeeg. Vouw de vellen lekker schots en scheef over elkaar – dat is artistiek enzo. Probeer de zorgen dat de bodem en randen overal even dik belegd zijn, zodat de korst gelijkmatig gaar wordt.

Strooi de geraspte kaas over de bodem.

Maak een ring van de courgette, door de plakken rechtop de zetten in een cirkel. Eigenlijk leg je de courgette dus parallel aan de korst van de taart. Vervolgens leg je kleine stukjes parmaham aan de binnenkant van de courgetteplakken.

Daarna volgt wederom een cirkel van courgette, aan de binnenkant van de vorige plakken. Daarna weer stukjes ham, daarna weer een cirkel courgette aan de binnenkant daarvan, etcetera.

Ga door tot alle courgette op is en je tot het midden van de taart cirkeltjes hebt gemaakt.

Klop in een kom de eieren los met de creme fraiche. Voeg zout, peper en een snufje paprikapoeder toe.

Schenk het ei-mengsel over de taart.

Bak de taart in 30 minuten gaar op 180 graden. De taart is klaar als het ei-mengsel gestold is en de korst goudbruin verkleurd is.

Eet smakelijk!

PS – de korst van de taart breekt meestal in duizend stukjes zodra je de quiche aansnijdt. Daar heb ik nog niet echt een oplossing voor gevonden. Jij wil? Reageer vooral hieronder en geef me De Gouden Tip! 😉

Spiraaltaart: quiche van courgette en parmaham

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jo’s Daughter says: 9th mrt 18 7:00 am

    Wat een plaatje Claartje! Bijna zonde om op te eten 😉