logo
RECEPT

Super healthy salade van knolselderij, appel en rozijn

250414154025saladeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Knolselderij is een juweel van een groente. Je kunt hem bakken, roosteren (friet!) of tot puree verwerken, maar hem ook gewoon rauw eten als salade. De makkelijkste manier om een knolselderij klein te krijgen is door een keukenmachine op standje 'shredden’ te zetten. Een probleem: ik heb geen keukenmachine. Dat betekent dus raspen, met de hand. Zie het als een workout, wissel af en toe van arm, en het is in een kwartiertje gepiept. Om de textuur spannend te houden sneed ik ook een deel van de knolselderij in reepjes, zodat er ook een goeie bite overblijft.

 

Voor een lunch of bijgerecht voor 4 personen.

Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water.

 

Maak de knolselderij schoon door de schil en de wortelige onderkant eraf te snijden. Rasp 4/5 van de knolselderij fijn, snijd de rest in dunne reepjes, formaat lucifer.

 

Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine blokjes.

 

Meng de kwark, het citroensap, de honing en de olijfolie in een kom. Voeg flink wat zout en peper toe.

 

Meng de knolselderij met de appels, de (uitgelekte) rozijnen en het kwarkmengsel. Roer goed door, en meng er eventueel nog walnoten door.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties