logo
RECEPT

Taco met paddenstoelen en geroosterde tomatenspread

taco paddenstoel
INGREDIËNTEN
Voor de taco's
Geroosterde tomaten spread
Extra garnering

Nu we niet fysiek op reis kunnen, zorg ik voor een wereldreis aan mijn keukentafel. Op naar de Latijns Amerika, waar taco’s op elke hoek van de straat te krijgen zijn. Street food op zijn best! Zelf houd ik meer van soft taco’s (een beetje als kleine wrap tortilla’s) dan van de harde schelpen die we in Nederland vaak taco noemen. Soft taco’s zijn makkelijker te eten – niet voor niets is deze soft taco de ‘normale’ taco in de rest van de wereld.

Deze taco’s proefde ik bij restaurant Celia in Amsterdam, en gelukkig het ik toestemming gekregen om het recept met jullie te delen. Hieronder het recept van deze yummy paddenstoelentaco’s in een blauw jasje!

Pssst: is er een restaurant dat jij specifiek mist in deze lockdown, zoals ik Celia mis? Je kunt jouw favoriete restaurant (of de horeca in het algemeen) met hulp van The Fork een steuntje in de rug geven met een persoonlijke video. Stuur deze video in naar love@thefork.com, zodat die ene chef of dat speciale restaurant zien dat ze gemist worden. Insturen kan t/m 5 februari! Kijk hier voor meer info over de actie.

taco paddenstoel

 

Ingrediënten taco’s

(voor 2 personen als hoofdgerecht: 3 taco’s per persoon)

6 kleine blauwe maistortilla’s
250 gram paddenstoelenmix
3 takjes koriander (vers)
70 gram feta / witte kaas
1 limoen
1 rode ui

Voor de geroosterde tomatenspread:
100 gram tomaat
40 gram rode ui
5 gram jalapeño peper
3 takjes koriander (vers)
1 teentje knoflook

Extra garnering:
100 gram poblano pepers, fijn gesneden
10 gram jalapeño peper, in fijn gesneden
20 gram zure room

Bereidingswijze taco’s

Maak eerst de geroosterde tomatenspread:
Verwarm de oven voor op 200 Celsius. Snijd de rode ui in kwarten en leg samen met de jalapeño peper, teen knoflook en tomaten in de voorverwarmde oven. Bak 15-20 minuten in de oven, tot alles licht geroosterd is. Mix de ingrediënten samen met de korianderblaadjes in een blender (of met een staafmixer) tot een egale spread.

Maak nu de paddenstoelen taco’s:
Snijd de rode ui in stukjes en verwarm met een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3-5 minuten, tot de paddenstoelen licht gebakken zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paddenstoelen vervolgens uit de pan en verwarm de blauwe maïs tortilla’s per twee aan beide kanten in de pan, ongeveer 30 seconden per kant,

Leg de tortilla’s naast elkaar op een groot bord en verdeel de tomatenpasta in het midden van de tortilla in een cirkel. Voeg de warme paddenstoelen toe met verkruimelde witte kaas / feta (of queso fresco, hoe het hoort) en garneer met de fijngesneden poblano & jalapeño pepers, zure room, koriander en limoenparten. Knijp de limoen naar smaak over de tortilla.

Eet smakelijk!

 

Bekijk ook: Mexicaanse kruidenmix voor taco / wrap / tortilla

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties