logo
RECEPT

Tonijnsalade met een Aziatische twist

tonijnsalade met verse tonijn
INGREDIËNTEN
Voor de salade

Zomer! Dat vraag om een heerlijke salade. Perfect zo’n bijna tropische dag (ja; ik houd van overdrijven. En van tropisch). Het recept is van Claudia van Hungry for healthy food. Ze maakt de klassieke tonijn salade net iets spannender dan we gewend zijn door er een Aziatische twist te geven. Decoreer de salade met licht geschroeide (dus kort aangebakken) steaks van verse tonijn – en smullen maar. Heerlijk als lunch of als een licht avondmaal.

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt de porties makkelijk halveren of vermenigvuldigen.

Aziatische tonijnsalade

Bereidingswijze tonijnsalade

Verhit een koekenpan en rooster de sesamzaadjes. Zet ze apart om af te koelen.

Kook de eitjes in heet water voor 7 minuten. Het is het lekkerst als het eigeel nog een beetje zacht is.

Kook in een andere pan met heet water de sperziebonen en een snufje zout beetgaar.

Snijd de avocado in plakjes, halveer de tomaatjes en maak slierten van de komkommer. Dit kan met een rasp, kaasschaaf of gewoon met ene mes.

Verhit een koekenpan met 1 theelepel kokosolie/olijfolie en 1 theelepel sesamolie. Dip hierna de tonijn steaks in de afgekoelde sesamzaadjes en bak de tonijn kort aan alle kanten. De binnenkant moet nog rosé zijn.

Laat de tonijn rusten en snijd hem dan in dunne plakjes.

Verdeel over twee borden de sla en doe dan de dressing eroverheen. Leg vervolgens de tomaatjes, komkommer, sperziebonen en avocado erbovenop. Leg vlak voor het serveren de plakjes tonijn en de eitjes op de salade.

Maak het geheel af met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties