logo
RECEPT

Vegan Banoffee Pie (Lactosevrij en zonder geraffindeerde suiker)

Veganistische Banoffee Pie
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de vulling
Voor de topping

Yes! Deze maand staat Foodness geheel in het teken van veganistische voeding. Dat veganistisch bakken bijzónder goed kan uitpakken, dat bewijst Lisa, van Lisa goes Vegan. Haar Banoffee pie is volledig vrij van dierlijke producten, zodat we onbezorgd kunnen genieten van een stukje taart. Naast het feit dat het plantaardig is en onwijs lekker, is het ook nog eens een stukje gezonder dan de klassieke Banoffee pie. Want: minder verzadigde vetten en snelle suikers, en meer voedingsstoffen. (Spoiler: dat betekent niet dat het calorie-arm is; als je elke dag een hele Banoffee Pie eet zul je er gewoon dik van worden!)

Vegan Banoffee Pie

Bereidingswijze

Verwarm de oven van tevoren op 180 graden Celsius.

Vet een springvorm in met kokosolie.

Doe de havermout, speltmeel, zout en amandelpasta in een keukenmachine en mix het tot een geheel.

Voeg de dadelsiroop aan het deeg en kneed het tot het een bal vormt. Als het deeg niet bij plakkerig wordt, voeg dan een beetje water toe.

Plaats de deegbal in het springvorm en druk aan. Het deeg moet ook de randen bedekken!

Plaats de springvorm met het deeg in de oven en bak de bodem in 15 – 20 minuten goudbruin.

Terwijl de bodem in de oven bakt kun je de vulling maken. Plaats de rijpe bananen, de dadels en de amandelpasta in je keukenmachine en mix ze tot een pasta.

Als de bodem goudbruin is laat je hem eerst afkoelen en giet dan de vulling erin. Laat de taart dan minimaal een kwartier in de koelkast opstijven voor je hem serveert.

Versier de taart met plakjes banaan, geraspte chocolade en aalbessen en serveer direct.

Geniet ervan!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de vulling
Voor de topping