Vegan gin tonic schuimtaartjes (aquafaba) | Maak Het Zelf #2
INGREDIËNTEN
-
Kikkererwten 550 gram - alleen voor het uitlekvocht!
-
Citroensap 1 theelepel
-
Gin 1 theelepel
-
Vanille extract 1/2 theelepel
-
Poedersuiker 80 gram
Meringue bakken van kikkererwtensap? Het klinkt als iets uit een scheikundig laboratorium, maar het kan gewoon in je eigen keuken. Normaal maak je meringue van eiwit, maar als je meer plantaardig probeert te eten of bijvoorbeeld vegan bent, dan eet je geen eieren. Een lekker luchtig schuim maken zonder eieren te gebruiken, dat leek lange tijd heel lastig. Tot aquafaba ontdekt werd: een schuim dat je maakt door het sap van kikkererwten (ja echt) op te kloppen. Je voegt wat poedersuiker toe en een beetje citroensap, en je klopt en klopt en klopt en klopt.
Ook proberen? Ik laat je in mijn tweede Maak Het Zelf video eerlijk zien wat je NIET moet doen (FAIL!) en hoe het wél lukt. Want ja, het werkt!
-> Ben je al abonnee van mijn Youtube kanaal? Elke woensdag publiceer ik een nieuwe video!
Ingrediënten aquafaba taartje
(zie ook rechtsbovenaan deze pagina!)
1 kopje uitlekvocht van 550 gram kikkererwten
1 theelepel citroensap
1 theelepel gin
1/2 theelepel vanille extract
80 gram poedersuiker
Bereidingswijze aquafaba taartje
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
Meng het uitlekvocht van de kikkererwten met een mixer met 1 theelepel citroensap, 1 theelepel gin en 1/2 theelepel vanille extract.
Voeg na kort kloppen 80 gram poedersuiker toe.
Blijf minstens 6 minuten mixen, tot de meringue wit van kleur is en je er zachte pieken in kunt trekken met een lepel.
Schep met een lepel kleine bergjes meringue op een vel bakpapier.
Bak ze in 90-110 minuten gaar in de oven op 100 graden.
Eet direct, of bewaar ze op een zeer droge plek!
Serveren: Lepel een theelepel kokosyoghurt tussen twee koekjes.
Rasp er limoenrasp over en maak af met wat poedersuiker.
Eet direct, want ze worden heel snel zompig!
INGREDIËNTEN
-
Kikkererwten 550 gram - alleen voor het uitlekvocht!
-
Citroensap 1 theelepel
-
Gin 1 theelepel
-
Vanille extract 1/2 theelepel
-
Poedersuiker 80 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties