logo
RECEPT

Vegan lunch: hartige pannenkoeken met champignons en healthy knoflooksaus

Vegan lunch: hartige pannenkoeken met champignons en healthy knoflooksaus
INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoeken
Voor de vulling
Voor de knoflooksaus

Deze hartige pannenkoeken zijn vegan (dus zonder dierlijke ingrediënten), wat betekent dat ik het ei en de melk die normaal in pannenkoeken zitten heb vervangen door banaan en amandelmelk. Dit beslag maak je in daarom in de blender: die maalt de banaan lekker fijn.  Tip: hoe rijper de banaan, hoe zoeter je pannenkoek wordt. Omdat ik dit recept hartig maak, gebruik ik een niet-zo-rijpe banaan voor mijn beslag.

Tip: Ken je die dikke pannenkoeken, die ook wel ‘American pancakes’ genoemd worden? Het geheim voor die meer fluffy pannenkoeken is eigenlijk heel simpel: bakpoeder + appelazijn. Zelf voeg ik in ieder geval altijd bakpoeder toe aan mijn pannenkoekenbeslag, en als ik het in huis heb doe ik er ook een scheutje appelazijn in. Worden je pannenkoeken net wat luchtiger! In dit recept heb ik zelf geen appelazijn toegevoegd, maar alleen bakpoeder. Kies zelf of jij voor héél fluffy gaat (met bakpoeder + appelazijn) of gewoon lekker luchtig (alleen met bakpoeder).

Met dit recept maak je 4 grote of 8 kleinere pannenkoeken, genoeg voor 2-3 personen als lunch. Meer recepten met pannenkoeken?

-> Boekweitpannenkoeken

-> Groene pannenkoeken

-> Pannenkoekjes met pindakaassaus

Vegan lunch: hartige pannenkoeken met champignons en healthy knoflooksaus

 

 

 

Ingrediënten pannenkoek

VOOR DE PANNENKOEKEN
Volkorenmeel, 100 gram
Banaan, 1 stuks
Amandelmelk, 200 milliliter
Bakpoeder, 1 theelepel
Appelazijn, 1 theelepel (eventueel)
Zout, snufje

VOOR DE VULLING
Champignons, 200 gram, in stukjes
Rozemarijn, 1 theelepel (gedroogd)

VOOR DE KNOFLOOKSAUS
Sojayoghurt, 100 milliliter
Knoflook, 2 tenen
Zwarte peper, snufje
Citroensap, 1 theelepel
Zout, snufje

Bereidingswijze hartige pannenkoeken

(Met dit recept maak je 4 grote of 8 kleinere pannenkoeken, genoeg voor 2-3 personen als lunch)

Maak het beslag voor de pannenkoek: meng alle ingrediënten in de blender.

Laat het beslag 10 minuutjes staan, zodat het een beetje kan rijzen.

Verhit een theelepel (kokos)olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, en giet flinke eetlepels (of kleine soeplepels) beslag in de koekenpan. Draai de pannenkoek(jes) om als de onderkant lichtbruin verkleurd is, wat 7-10 minuten duurt. Bak de andere zijde tot die ook goudbruin is, ongeveer 5-6 minuten.

Laat de pannenkoeken even staan.
Maak intussen de knoflooksaus. Wie niet van rauwe knoflook houdt of minder naar knoflook wil ruiken na het eten van deze saus, overgiet de twee teentjes knoflook even met wat kokend water. Dit haalt de ‘rauwheid’ van de knoflook af! Laat simpelweg een minuutje staan in een kopje heet water, et voila. Snijd de knoflook daarna fijn, of pers de teentjes uit met een knoflookpers.

Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus.

Maak de vulling: Bak de champignons in dezelfde koekenpan, met een scheutje olijfolie, wat rozemarijn en een snufje zout. Na 5 minuutjes zijn ze wat geslonken.

Vul de pannenkoeken met de champignons. Voeg eventueel nog wat sla of tomaatjes toe. Versier met de knoflooksaus, en eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Ellen says: 27th aug 17 5:33 pm

    Hoi Claartje, zou je de ingrediënten nog willen vermelden? Het lijkt me heerlijk om dit recept te maken. Alvast bedankt.

    • Ellen says: 27th aug 17 5:33 pm

      Ha, m’n ipad moest gedraaid worden, pas dan wordt de ingrediënten lijst getoond!

      • Claartje says: 27th aug 17 5:33 pm

        Hoi Ellen,
        Dat is een goede tip! Meestal zie je het ingrediëntenblok ook in de rechte stand, wanneer je een stukje naar beneden scrollt. Ik zal de ingrediënten voor de zekerheid ook in de tekst van het recept uitschrijven.
        Groetjes!