logo
RECEPT

Voorgerecht in-a-jar: Salade van avocado en garnalen

230714145700R107Image.jpg
INGREDI√čNTEN

Deze voorgerechtjes in-a-jar zijn perfect om mee te nemen naar het strand, een picknick om of gewoon achter in de tuin op te eten. De kleine, afgesloten potjes zorgen ervoor dat er geen zand of andere viezigheden tussen je heerlijke eten kunnen komen, want dat zou natuurlijk zonde zijn.

 

Dat deze minisalade ook heel mooi opgemaakt kan worden in een potje, laat Something New For Dinner met dit recept zien. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op 6 personen. Je kunt er uiteraard voor kiezen om een 'grote' salade te maken en dit met 2 personen als lunch te verorberen.

 

Waar wacht je nog op? Schiet op, snel die keuken in!

Doe de garnalen, cherrytomaatjes, selderij, paprika, avocado, kappertjes en basilicum in een grote kom en meng goed door elkaar.

 

Doe vervolgens voor de dressing citroensap, mierikswortel, worcestershire saus, ketchup, tomatensap en gedroogde oregano in een mengkom. Breng op smaak met zout en peper.

 

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe aan de mengkom met de dressing. Blijf goed doorroeren totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.

 

Meng de dressing door de mengkom met de garnalen. Roer goed door en zet opzij.

 

Doe in elk potje een handje met gesneden Romaine sla. Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is. Verdeel tenslotte het garnalen mengsel over de potjes. Eet direct of zet afgesloten in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties