logo
RECEPT

Wilde rijst met pompoen en granaatappel

180314092736E38Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze salade van A Touch of Zest maken we met wilde rijst. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is wilde rijst officieel geen rijstsoort. Wilde rijst wordt veelal gemengd met witte rijst verkocht bij natuurwinkels in de grotere supermarkten en heeft een specifieke nootachtige smaak. Leuk om te weten is dat wilde rijst vroeger het hoofdvoedsel van de indianen in Noord-Amerika was. Toen werd het met houten stokken geoogst, indianen deden dat door met de stokken tegen de graanhoofden aan te slaan zodat de zaden in de kano terecht kwamen. Je kunt natuurlijk ook gezonde zilvervliesrijst gebruiken, mocht wilde rijst een brug te ver zijn.

Verwarm de oven voor om 180 graden Celsius.

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en zet opzij.

 

Roer de pompoenblokjes om met de honing en kokosolie en rooster voor ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.

 

Verdeel de rijst over de borden en strooi hierover de pompoen, avocado en rucola.

 

Haal de zaadjes uit de granaatappel en strooi deze over de salades heen. Wil je zelf de pitjes uit een granaatappel halen, maar weet je niet hoe dat moet? Deze video van Saveur laat het zien!

 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties