logo
190115154748R192image.jpg
INGREDIËNTEN

Yoghurt maak je officieel door melk te laten fermenteren met behulp van een yoghurtcultuur, om te zorgen dat de gisting tot stand komt die yoghurt zijn typische smaak geeft. Een bekende yoghurtcultuur komt van het yoghurtplantje, ofwel melkkefir. Die kefir kun je gebruiken om zelf yoghurt te maken. Als je geen dierlijke melk gebruikt, maar bijvoorbeeld kokosmelk is de yoghurt bovendien veganistisch en lactosevrij. Dankzij kefir kun je de fermentatie van de melk op gang brengen, door de kefirkorrels te mengen met suiker(water), en vervolgens met de melk. Kefir kun je o.a. bestellen bij Levenvanhetland.nl (kies de onderste). De yoghurtculturen kunnen zich blijven reproduceren en door de enorme hoeveelheid goede bacteriën, enzymen en vitamines B helpen ze je ook nog eens aan een gezonde darmwerking. Zo krijg je, net als met normale yoghurt, nog steeds deze goede bacteriën binnen. Het is alleen wel redelijk veel werk, omdat je de yoghurt lang op precies de juiste manier moet laten garen om een goed resultaat te krijgen. Dat kan makkelijker!

 

De simpele versie is door gewoon twee capsules probiotica door kokosmelk te roeren. Klaar. Probiotica bestel je hierLet op: kokosmelk bevat veel goede vetten, maar ook meer caloriëen dan gewone yoghurt. Het vult daardoor enorm, dus neem minder dan je gewend bent bij reguliere yoghurt. 

 

 Gena bedacht het recept voor deze rauwe, veganistische kokosyoghurt. Dat wordt smullen!

Plaats de kokosmelk een nacht in de koelkast.

 

Lepel het harde gedeelte ‘s ochtends uit beide blikken en doe dit in een blender om er een kokoscrème te maken. Hierdoor wordt je yoghurt straks wat dikker; als je deze stap overslaat blijft de yoghurt net zo dun als gewone kokosmelk.

 

Breek de capsules probiotica open en voeg de inhoud aan de gemixte kokoscrème toe, samen met de limoensap, ahornsiroop en het zout.

 

Voeg eventueel water toe als je de yoghurt wat dunner wilt hebben.

 

Versier met vers fruit of zelfgemaakte granola.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties