logo
FOODSPIRATION

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Kaprun

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Zell am See - Foodness.nl

Een weekje wintersport in Oostenrijk betekent maar één ding: SCHNAPPS. Plus schnitzels en spaghetti bolognese op de piste, of een currywurst. Ontzettend cliché, maar dat is nu eenmaal het traditionele wintersport dieet. Toch? Ik neem je mee op mijn wintersport avontuur naar Kaprun & Zell am See in Oostenrijk!

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Zell am See - Foodness.nl

Het skigebied

Wij probeerden twee verschillende locaties en twee verschillende skigebieden in één week, wat mogelijk is omdat er een aantal skigebieden dicht bij elkaar liggen. Vanuit het plaatsje Zell am See ben je snel op de pistes van Saalbach-Hinterglemm, waar je over de Nederlanders struikelt die daar graag après skiën en schnapps weg tikken. Qua skigebied groot en veelzijdig, maar toen ik de tweede helft van mijn wintersport in het skigebied van Kitzsteinhorn aankwam bleek dat toch echt een duidelijke winnaar. Kitzsteinhorn ligt nog hoger én op een gletsjer, dus het seizoen duurt hier erg lang en het gebied is waanzinnig mooi en groot. Tip: doe net als ik en combineer de twee gebieden!

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Zell am See - Foodness.nl

Slapen in een kasteel

Wat? Het kan, bij Chalet.nl. In Kaprun staat dit oude slot dat net volledig gerenoveerd is en omgebouwd werd tot hotel. Van buiten is alles uit en authentiek, van binnen is het modern en gloedje nieuw. Een perfecte combinatie, als je het mij vraagt. Als je mazzel hebt slaap je in de torenkamer, die je hieronder op de foto ziet. Ooit eerder als prinses op wintersport geweest? Nee? Dan is dit écht een aanrader. Te boeken via Chalet.nl!

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Zell am See - Foodness.nl

Yoga in het raam

Vooruit, dit is geen absolute must voor iedereen, maar ik vind het zelf heerlijk om mijn uren op de piste af te wisselen met wat stretchende yoga poses. Wanneer je een sport maar een paar dagen per jaar doet (zoals, in mijn geval, surfen en snowboarden) ga je de eerste dagen vaak kapot van de spierpijn. Je gebruikt die spieren de rest van het jaar immers amper. Op dat soort momenten zijn yoga stretches een hele goede manier om de boel soepel te houden. PS: zulke gekke capriolen als ik zijn niet nodig, een paar keer downward facing dog plus wat stretch oefeningen zijn voldoende.

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Zell am See - Foodness.nl

Eten: gröstl

Wie graag vegetarisch eet (zoals ik, in vrijwel al mijn maaltijden) heeft een relatief beperkt dieet, in Oostenrijk. Voor mij geen ramp omdat ik niet per se géén vlees eet, maar wel een bevestiging dat ik blijkbaar een hipster stadsmeisje ben dat nu eenmaal blij wordt van cappuccino’s met havermelk en avocado toast. Maar goed, dat is natuurlijk niet echt voedsel voor op een berg. Anyway, het meest bestelde gerecht in onze wintersport groep was met uitstek de gröstl: blokjes aardappel, spek, ui, kaas en – als je mazzel hebt – een omelet daar bovenop. Soms geserveerd met een kleine salade (wat; groenten?!), waar ik dan weer heel blij mee was. Overigens wel serieus lekker, omdat die aardappelsblokjes lekker lang sudderen met de ui en bacon.

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Zell am See - Foodness.nl

Lunch: kaiserschmarrn

Eerlijk is eerlijk: ik vond het een beetje tegenvallen, die kaiserchmarrn. Ik verwachtte een soort luchtige poffertjes, en vond het meer smaken naar een omelet met poedersuiker. Het is wel een klassieker, dus tijdens een wintersport  in Oostenrijk moet je het in ieder geval een keer proberen,

Reis report: schnapps & gröstl | Wintersport Zell am See - Foodness.nl

 

Ennn… terug naar huis

De terugreis was lang, maar gelukkig prima vol te houden dankzij onze supermobiel, geleend van Enterprise. Tegenwoordig huur ik daar meestal mijn auto’s omdat er geen verborgen kosten bij de huur van je auto, dus je weet precies waar je aan toe. Het fijne aan dit verhuurbedrijf vind ik overigens ook dat ze super centraal gelegen zijn in Amsterdam (pal naast het Centraal Station!), dus je kunt de auto’s heel makkelijk ophalen. Ook als je even snel een auto nodig hebt voor een dag, of een dagdeel!

Waar ga jij meestal heen op wintersport?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties