logo
FOODSPIRATION

Renate op de bres voor lactose-intoleranten

100614152422renateimage.jpg

Mijn website is geboren uit het feit dat veel dingen die ik over lactose-intolerantie las negatief waren. Dit stuitte mij tegen de borst. Voor alles is een oplossing te vinden, dus ook hiervoor! Zo kwam bij mij het idee naar boven om een website te beginnen waarin de intolerantie positief benaderd zou worden. Manlief is handig met computers en ik had de ideeën in mijn hoofd zitten, nu alleen nog doen… Op 1 januari 2012 is de website “live” gegaan, en voor mijzelf had ik bedacht dat als ik per dag 5 mensen hiermee zou helpen, ik mijn doel had bereikt. Maar het liep anders; binnen een half jaar kwam ik niet meer onder de 100-125 bezoekers per dag, meldden restaurants zichzelf aan om op mijn site geplaatst te worden, en kreeg ik van bezoekers berichten met tips voor gerechten, ijssalons en meer. Rond die tijd ben ik ook Facebook en Twitter steeds meer gaan gebruiken, social media die door veel mensen gebruikt worden. Ook dit bleek een succes te zijn; bezoekers liken de geposte berichten en delen ze ook met hun vrienden. Op dit moment heeft Lactosevrij genieten al meer dan 700 volgers op Facebook, en dat waren er in januari dit jaar net 370.

 

lactosevrij genieten, Renate

 

Maar, kleine kinderen worden groot en voor mij is het nu de tijd om met Lactosevrijgenieten.nl de grotemensenwereld te betreden. Concreet houdt dit in dat ik de stap ga nemen om als ervaringsdeskundige lactose-intolerantie nog bekender te maken. Dit wil ik doen door het geven van lezingen en door erover te vertellen op scholen bij de lessen voeding en diëtiek. Daarnaast wil ik mij ook bezig houden met het verkopen van lactosevrije producten die in Nederland helaas nog niet verkrijgbaar zijn en merchandise van Lactosevrijgenieten.nl. Dit alles is voor mij compleet nieuw en ik vind het dan ook reuze spannend om dit avontuur aan te gaan! Eén belangrijk punt blijft overeind: het gaat niet om het geld, maar op deze manier komen er meer mogelijkheden. Al diverse keren waren zaken niet mogelijk omdat ik particulier was en geen ‘ondernemer’. Dus wellicht kom je me binnenkort een keer tegen op een beurs of tijdens een lezing. De deur staat open voor nieuwe ontwikkelingen!

 

Al met al zijn het heel wat veranderingen maar wat ik het allerbelangrijkste vind is dat iedereen die iets over Lactosevrijgenieten.nl wil weten mij weet te vinden en dan, net als ik, kan gaan genieten van het Lactosevrije leven! Lekkere lactosevrije receptjes kun je alvast hier vinden.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties